Menu
Ajax 1 terug op het veld

Ajax 1 terug op het veld

Ajax werkte dinsdag de eerste buitentraining van het nieuwe seizoen af. Trainer Frank de Boer had beschikking over een groep van 19 spelers. Daarbij niet de meeste internationals, maar wel nieuwe aanwinsten Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic en Nick Viergever.

Klokslag 10:30 uur meldden de Ajacieden zich op het trainingsveld. Performance coach Björn Rekelhof leidde de warming up, terwijl Frank de Boer samen met zijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp de oefeningen nog eens doornam. De selectie was nog niet compleet tijdens deze eerste buitentraining. Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman zijn momenteel actief op het WK in Brazilië. De jeugdinternationals Lesly de Sa, Stefano Denswil en Mike van der Hoorn en de buitenlandse internationals Lasse Schöne, Thulani Serero en Niklas Moisander stromen later in.

Na het warmlopen was het tijd voor een rondo, waarbij drie spelers in het midden van het veld de bal moesten zien te onderscheppen. Hierna kwam er een oefening in het aannemen en passen, waarbij Hennie Spijkerman de spelers voorhield dat het in de eerste week vooral gaat om de inhoud. Door de verzwaarde hesjes is het de bedoeling dat de spelers snel meer inhoud en conditie krijgen. Met de conditie van Siem de Jong, Mitchell Dijks, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Jairo Riedewald zat het wel goed; zij begonnen vorige week uit eigen initiatief al aan hun voorbereiding.

De training werd afgesloten met een partijvorm van 2 x 5 minuten. Nieuwelingen Zivkovic en Milik waren dicht bij het eerste trainingsdoelpunt van het seizoen, maar het partijtje eindigde in 0-0. Na twee uur trainen beëindigde De Boer de eerste gezamenlijke oefensessie en was het tijd voor de lunch.

Woensdag is om 14:00 uur de eerste openbare training van het seizoen. Iedereen is van harte welkom op De Toekomst om de Ajacieden te steunen op weg naar hopelijk weer een succesvolle jaargang.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik en Kolbeinn Sigthórsson. Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik en Kolbeinn Sigthórsson.
Het ging er meteen fanatiek aan toe tijdens de partijvormen. Het ging er meteen fanatiek aan toe tijdens de partijvormen.
Riechedly Bazoer en nieuwe aanwinst Richairo Zivkovic. Riechedly Bazoer en nieuwe aanwinst Richairo Zivkovic.
Nick Viergever in duel met Tobias Sana. Nick Viergever in duel met Tobias Sana.
Frank de Boer legt aan Richairo Zivkovic uit wat er van hem verwacht wordt in de Ajax-aanval. Frank de Boer legt aan Richairo Zivkovic uit wat er van hem verwacht wordt in de Ajax-aanval.
Dennis Bergkamp praat bij met Siem de Jong. Dennis Bergkamp praat bij met Siem de Jong.