Menu

Ajax 1 wint van Jong Ajax

Onder leiding van gelegenheidsscheidrechter John van 't Schip speelde Ajax 1 vandaag op het trainingsveld tegen Ajax 2. Ronald Koeman had in plaats van een reguliere training een verkorte wedstrijd tussen de teams ingelast. Het eerste elftal, aangevuld met twee spelers van Jong Ajax, won de trainingspartij met 3-2.

José Valencia en Randy Rustenberg hadden vandaag de eer om het eerste elftal op de linkerflank te versterken. Naast deze spelers van Jong Ajax speelden voor het eerste elftal: Stekelenburg, Escudé, Heitinga, De Jong, Obodai, Sonck, Ibrahimovic, Soetaers en Sikora. De lege plekken bij Jong Ajax werden door Petri Pasanen en Wamberto ingevuld.

In de eerste helft was het opvallend genoeg Jong Ajax dat het beste van het spel had. De 'jonkies' van John van 't Schip en Marco van Basten wilden zich natuurlijk maar wat graag bewijzen voor de ogen van hoofdcoach Ronald Koeman. En dat leverde een aantal gevaarlijke aanvallen op. Johnny Heitinga, die samen met Julien Escudé het centrum van de verdediging vormde, was het na een 0-1 achterstand behoorlijk zat en zweepte zijn ploeggenoten op. ,,Kom op nou!", galmde het over het trainingsveld.

Aan de noodkreet werd gehoor gegeven door Zlatan Ibrahimovic. Net als op de training van gistermiddag nam de Zweed het voortouw. Zlatan trok gaten, kwam naar de bal toe, verlegde het spel en strooide met steekballetjes. Daarbij vergat hij zijn voornaamste taak niet. De spits maakte het tweede en derde doelpunt voor Ajax 1 en zorgde daarmee dat zijn team met 3-2 won.