Menu
Ajax 110: Op naar de verjaardag!

Ajax 110: Op naar de verjaardag!

Ajax viert op 18 maart zijn 110de verjaardag. In aanloop naar die bijzondere dag besteden Ajax TV én www.ajax.nl uitgebreid aandacht aan het verleden (maar natuurlijk ook het heden) van de A.F.C. Ajax.

Maandag trapt Ajax-voorzitter Uri Coronel in deze bijzondere reeks af. De Ajacied graaft in zijn jeugdherinneringen, wedstrijden die hij als jongen bezocht en roemruchte Ajacieden die hij aan zich voorbij zag trekken. Wat zijn de favoriete Ajacieden aller tijden van Coronel en welke belangrijke rol heeft het Olympisch Stadion gespeeld in de (bijna) 110-jarige clubgeschiedenis? De voorzitter wijdt uit, in een interview dat maandag (deel 1) en dinsdag (deel 2) wordt uitgezonden.

Ajax TV ging exclusief op bezoek bij Klaas Jan Huntelaar in Milaan. Op Milanello, het trainingscomplex van de rossoneri, blikt de spits onder meer terug op zijn mooie en doeltreffende jaren in de ArenA.

Als Huntelaar zijn verhaal doet, is op Ajax.nl al een reeks verhalen gestart waarin verschillende onderdelen van de Amsterdamse club aan bod komen. Wie zijn bijvoorbeeld Ajax’ ereleden en leden van verdienste? Welk exotische Ajacieden droegen het Ajax-shirt? In welk goed gezelschap bevindt de (bijna) 110-jarige zich straks? En hoe lang levert (hofleverancier) Ajax eigenlijk al spelers aan Oranje?

Ajax’ clubfotograaf Louis van de Vuurst dook speciaal voor de 110de verjaardag van ‘zijn’ club in zijn immense fotoarchief. De Ajacied koos vijf van zijn favoriete Ajax-foto’s uit. De Ajax-supporters mogen op www.ajax.nl uitmaken welke foto zij het allermooist vinden.

Bijna 110 jaar clubgeschiedenis heeft ook een veelvoud aan prachtige Ajax-doelpunten opgeleverd. Verdeeld over verschillende, (vrijwel) dagelijkse afleveringen brengt Ajax TV de allermooiste Ajax-treffers in beeld. Stem op jouw favoriete Ajax-doelpunt aller tijden en win een vip-arrangement voor Ajax – PSV of één van de exemplaren van het fotoboek Ajax Wereldclub.

Dennis Bergkamp en Wim Jonk hebben ook een prominente plek in de Ajax-historie. Ajax-icoon Bergkamp levert net als Jonk zijn favoriete Ajax-elftal. Natuurlijk blikken de twee Ajacieden, nu werkzaam in de jeugdopleiding op de Toekomst, ook terug op hun succesvolle voetbaljaren in het rood en wit.

De favoriete Ajax-elftallen door de jaren heen van Bergkamp en Coronel staan niet op zichzelf. Tot en met 18 maart leveren ook bekende Ajax-supporters en Ajax-watchers hun favoriete elftallen Ajacieden.

Als klap op de vuurpijl wordt op Ajax.nl 110 jaar roemruchte clubgeschiedenis opgedeeld in elf hoofdstukken. Elk hoofdstuk vertelt iets meer over een decennium Ajax-geschiedenis. Ajax TV interviewde naast Huntelaar en Bergkamp nóg een clubicoon van weleer. Wie dit icoon en deze ras-Ajacied is? Dat blijft voorlopig nog even een verrassing....

Houd Ajax TV en Ajax.nl in de gaten voor alle verhalen, interviews en exclusieve reportages in de aanloop naar de 110de verjaardag van ‘ons aller Ajax’!