Menu
Ajax 110: Win een unieke Ajax-foto!

Ajax 110: Win een unieke Ajax-foto!

In aanloop naar Ajax’ 110e verjaardag heeft Ajax-huisfotograaf Louis van de Vuurst een keuze uit zijn haast onmetelijke Ajax-archief gemaakt. Hij selecteerde vijf foto’s waaruit de bezoekers van Ajax.nl de ultieme Ajax-foto kunnen kiezen. Breng je stem uit en maak kans op een ingelijst exemplaar van de foto!

Al meer dan 25 jaar is Louis van de Vuurst de huisfotograaf van Ajax. ,,In al die jaren heb ik ontelbaar veel foto’s gemaakt. Daarnaast zijn er bij Ajax natuurlijk ontelbaar veel mooie momenten geweest. Een selectie van vijf foto’s maken viel dus niet mee. Het is slechts een kleine greep uit de talloze memorabele foto’s met ieder hun eigen verhaal. Uiteraard zijn er ook foto’s waar ik persoonlijk veel herinneringen aan heb, maar daar zal de gemiddelde Ajax-supporter weinig gevoel bij hebben. Mede daardoor ben ik tot onderstaande vijf beelden gekomen, waaruit uiteindelijk de ultieme Ajax-foto kan worden gekozen.”

Breng vóór 18 maart je stem uit via het formulier onder aan deze pagina. Vergeet vooral niet aan te geven waarom je voor de foto hebt gekozen. De origineelste inzender krijgt een ingelijst exemplaar (60 x 80 cm) van de gekozen foto!


Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

FRANK RIJKAARD EN BOBBY HAARMS. ,,Deze foto is als cover voor het boek ‘Tussen hemel en hok’ over Bobby Haarms gebruikt. Het is een treffend beeld met twee Ajax-iconen. Het symboliseert bovendien de aanloop naar Ajax’ gouden periode halverwege de jaren ’90." LUIS SUAREZ. ,,Dit is Ajax-vreugde. Het straalt superieuriteit uit. Dat hoort bij Ajax. Ik denk dat Suarez altijd superieur wil zijn. Bovendien klopt alles fototechnisch aan deze foto." WERELDBEKER. ,,Dit is de totale afsluiting van de gouden periode in de jaren negentig. Na de wereldbekerwinst gingen vrijwel alle spelers weg. Achteraf bezien een historisch moment in november 1995: kampioen van de wereld, hoger is er niet. Best iets waar Ajax trots op kan zijn." DENNIS BERGKAMP. ,,Dit is Bergkamp ten voeten uit. Deze foto heeft als billboard voor een videoband met voetbalinstructies in alle metrostations in Engeland gehangen. Ook bij zijn afscheidswedstrijd bij Arsenal heeft deze foto op een 12 meter groot doek op het veld gestaan." CHAMPIONS LEAGUE. ,,Deze foto symboliseert het einde van een tijdperk. Na een uiterst succesvolle periode was de winst van de Champions League de ultieme bekroning. Van Gaal en zijn jonge spelersgroep waren honderd procent in hun opdracht geslaagd. Ook staat er een geweldige rij spelers op deze foto: Kluivert, Davids, Rijkaard en Litmanen."

Doe mee en win!