Menu
Ajax 14 thuisduels op rij ongeslagen in Europa

Ajax 14 thuisduels op rij ongeslagen in Europa

Ajax neemt het in de play-offs voor de UEFA Europa League op tegen het Noorse Rosenborg BK. Het team van Marcel Keizer hoopt via het tweeluik het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. Het eerste duel vindt donderdagavond plaats in Amsterdam, waar Ajax een mooie ongeslagen reeks in Europees verband heeft opgebouwd.

In de laatste veertien thuisduels werd Ajax niet één keer verslagen, een mooie statistiek voor de Amsterdammers. In die reeks werden er acht wedstrijden gewonnen en stond er zes keer een gelijkspel op het scorebord.

De laatste keer dat Ajax in eigen huis werd verslagen: Ajax - Rapid Wien (4-8-2015).
De laatste keer dat Ajax in eigen huis werd verslagen: Ajax - Rapid Wien (4-8-2015).

Rapid Wien
Het laatste team dat in de Amsterdam ArenA wist te winnen, was Rapid Wien op 4 augustus 2015. De Oostenrijkers zegevierden in de return van de derde voorronde van de Champions League met 2-3 en zorgden er zo voor dat het doek viel voor de Amsterdammers. Via het verslaan van FK Jablonec dwong het team van Frank de Boer nog wel de Europa League af.

Van alle Europese deelnemers hebben alleen Juventus (23), Barcelona (21) en Manchester United (18) een langere reeks ongeslagen in thuisduels. Real Madrid en FC Astana verloren net zoals Ajax al veertien thuisduels op rij niet.

Lees ook: Wedstrijdselectie voor duel met Rosenborg BK

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & ProShots