Menu

Ajax 2 bekert verder

Ajax speelde in een poule voor plaatsing in de volgende ronde van het Amstel Cup-toernooi voor reserve-elftallen. Andere deelnemers in de groep waren AZ 2, Haarlem 2, Telstar 2 en Volendam 2. Maandag kon plaatsing voor de volgend fase van het toernooi definitief worden afgedwongen.

Door verschillende interlandverplichtingen van spelers, ondermeer op de Olympische Spelen in Sydney, kon Jan Olde Riekerink tijdens de seizoenstart nooit een beroep doen op een volledige selectie. Tevens deed Co Adriaanse noodgedwongen vaak een beroep op spelers als Van der Vaart, Hosé en Yakubu. Langzamerhand wordt de groep compleet en dat is terug te zien op het veld. Door het ontbreken van een balvaste kaatsende spits probeerde Jan Olde Riekerink afwisselend Daniel Cruz en Jason Culina op de 'negen'-positie.

Maandag was het de beurt aan de jonge Australiër Culina. Hij slaagde behoorlijk voor de test. In de twintigste minuut bracht Jason met een koel lobje de 1-0 op het scorebord. Het meeste gevaar kwam van de watervlugge Nigeriaanse rechtsbuiten Pius Ikedia. De linksback Arie Obdam werd af en toe tot wanhoop gedreven door zijn acties.

Na de thee zorgde Jason Culina voor de 2-0. Didi Longuet, spelend op de '10', kaatste goed met de rug naar het doel. Culina twijfelde geen moment en schoot de bal strak achter Volendam-keeper Ori Hoogland. Ikedia bracht twee minuten later met een individuele actie de stand op 3-0.

Het vierde doelpunt onstond nadat Culina op de paal kopte. Hij kwam zelf weer in balbezit en gaf Anthony Obodai een niet missen kans. De eretreffer van Volendam was er een voor de statistieken. Herman Bosschieter kreeg met de 4-1 overwinning van de jongens het welverdiende afscheidscadeau.

Ajax 2 speelt maandag 16 oktober zijn volgende wedstrijd. De formatie van Olde Riekerink komt uit tegen NAC in Breda. Aanvang 18.30 uur.

Elftalleider Bosschieter neemt afscheid

Dit artikel is afkomstig uit Ajax Life, donderdag 12 oktober 2000.