Menu

Ajax 2 boekt zege op Cambuur 2

Ajax 2 bereikte donderdag tweede ronde in de Amstel Cup voor reserves. De ploeg van Jan Olde Riekerink boekte op de Toekomst een terechte zege op de reserves van Cambuur in de poulewedstrijd (3-1). Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, door een doelpunt van Shota Arveladze. Ondanks het veldoverwicht van de Ajacieden drong Cambuur nog sterk aan. Vlak voor rust scoorde de Friezen de gelijkmaker uit een corner.

In de rust wist trainer Olde Riekerink de spelers weer op scherp te zetten. De technisch en tactisch vaardiger Ajacieden zette het overwicht om in twee terechte doelpunten. De tactische ingreep van de trainer bestond uit de wisseling van posities van Arveladze en Jason Culina. De Australier begon op de linksbuiten en stond na rust deze plaats af aan Arveladze. Als diepe spits scoorde Culina twee keer. Arveladze kon daardoor tevens wedstrijdritme opdoen op de vleugel waar Gronkjaer normaal speelt.

Grote afwezige donderdag was Richard Witschge die in dit duel zijn rentree zou maken. De middenvelder zou spelen, maar raakte opnieuw geblesseerd. Woensdag tijdens de training kreeg hij weer last van zijn hamstring. Witschge speelt hierdoor zeker niet in het duel tegen Willem II, zondag in Tilburg.

Ajax is in de tweede ronde gekoppeld aan Sparta. Het duel is vastgesteld in Rotterdam op 30 november, aanvang 18.30 uur.