Menu

Ajax 2 draait rustig warm

De reserves van Ajax hebben hun eerste oefenwedstrijd gespeeld. Twee weken geleden stond trainer Jan Olde Riekerink met slechts vijf spelers op de eerste training en maandag volgde het duel tegen zaterdag derdeklasser BOL uit het Noord-Hollandse Broek op Langedijk. Ajax 2 won met 0-9.

Joe Didulica stond in de eerste helft op doel. Serge van den Ban nam die positie in de tweede helft in. Bij de groep in Callantsoog voegde zich de Finse stagiair Mika Vayrynen. De achttienjarige speler van FC Lahti kwam eveneens in het tweede bedrijf binnen de lijnen. Hij scoorde twee keer, gaf een aantal keren goed voor maar miste ook een penalty.

Marc Stuut stond op de voor hem vreemde rechtsachterpositie met naast hem Aaron Mokoena en aan de andere kant Valencia. Walker liep op '4'. De Ghanees Obodai was op rechtsmidden geposteerd, Hersi als mid-mid en Cruz zwierf aan de linkerkant. De voorhoede werd gevormd door Ikedia, Culina en Longuet.

In de vijfde minuut van het duel scoorde Longuet uit een voorzet van international Hersi. Culina verdubbelde de marge al na twee minuten door na een fraaie actie van Ikedia de doelman te kloppen. In de twaalfde minuut zette de kleine Nigeriaan opnieuw voor en nu kon Hersi de Langedijkse keeper verschalken.De mooiste goal van de avond noteerde Valencia. Met een prachtige curve vloog de bal van een meter of twintig onhoudbaar in de bovenhoek. Nog voordat de twintigste minuut was aangebroken had de Australische spits Culina de score naar 0-5 getild. Daarbij bleef het in de eerste helft.

Voor de tweede helft had Olde Riekerink enkele wijzigingen in petto voor het goed opgekomen publiek. Zoals genoemd kwamen Van den Ban en Vayrynen in de formatie. Maar ook Chris Kanu (voor Stuut), Piqué (voor Valencia) en Van der Vaart (Walker) kregen een plaats in het team. Kansen kregen de reserves legio, maar scoren lukte aanvankelijk niet. De Fin viel op, maar het duurde tot de 72e minuut voordat hij het net wist te vinden. Een assist van Culina was voor Vayrynen perfect om zijn doelpunt mee te pakken, 0-6. Culina maakte er 0-7 van, schoot daarna hard op de lat, maar zag zijn ploeggenoten in de negentigste minuut toch nog twee keer scoren. Van der Vaart en Vayrynen waren trefzeker waardoor de eindstand met 0-9 in het boek verdween.

Ajax 2: Didulica (Van den Ban); Stuut (Kanu), Mokoena, Valencia (Pique), Walker (Van der Vaart); Obodai, Hersi (Vayrynen), Cruz; Ikedia, Culina, Longuet.