Menu

Ajax 2 een ruime maat te groot voor NAC

Ajax 2 heeft in Breda een eenvoudige 0-4 overwinning behaald tegen de reserves van NAC. De mannen van trainer Jan Olde Riekerink waren kwalitatief veel beter dan de Brabanders en hadden gezien het aantal kansen op een hoger uitslag kunnen eindigen.

Het duel was aantrekkelijk om te zien. Bij Ajax speelden vooral Yakubu, centraal in de verdediging, en Ikedia, rechtsbuiten, zeer goed. Alle invallers bij Ajax 1 tegen Vitesse stonden maandagavond in de basis bij het tweede. Cruz en Ikedia speelden de wedstrijd uit, Gronkjaer maakte in de 62e minuut plaats voor Didi Lonquet.

Youssouf Hersi was de meest productieve speler in Breda. De jonge nummer 10 scoorde zelf twee keer, maar was bij de andere doelpunten betrokken. In de vijftiende minuut bracht hij de bal uit een corner goed voor en Daniel Cruz verschalkte koppend de NAC-doelman. Dertien minuten later scoorde Hersi zelf het tweede doelpunt, nadat de bal na een doelpoging van Gronkjaer voor zijn voeten was beland.

Nog voor rust bracht Ajax de marge op drie. Uit een corner van Hersi kopte Yakubu de stand naar 0-3. In de tweede helft kwam er nog slechts een treffer bij. Hersi bepaalde de eindstand in de 69e minuut op 0-4 na een voorzet van Cruz.

Opstelling Ajax 2: Didulica, Obodai (52. Valencia), Yakubu, Nieuwenburg, De Cler, Culina, Ikedia, Cruz, Hose, Hersi, Gronkjaer (62. Didi)