Menu

Ajax 2 geeft winst in slotfase uit handen

Ajax 2 is er niet in geslaagd de opgaande lijn vast te houden. Na de 2-0 zege vorige week tegen FC Twente 2, gaf de ploeg van Tonnie Bruins Slot maandag tegen FC Groningen 2 in de slotfase de overwinning uit handen (1-1). Ajax 2 zakt daardoor twee plaatsen op de ranglijst, naar een zesde plek.

Het zag er nog mooi uit in de eerste helft. Ajax speelde in hoog tempo, was overwegend in balbezit en grossierde in kansen. FC Groningen kon de aanvalsgolven slechts temperen door lichte overtredingen. Vooral de razendsnelle rechtsbuiten Pius Ikedia moest het daarbij ontgelden. De Groningers Schilder en Johansson lieten het Afrikaanse talent met regelmaat de grasmat van dichtbij zien.

Het verloop van de wedstrijd was echter even wisselvallig als het weer. Dan scheen de zon, dan moesten de kleedkamers worden opgezocht wegens harde regenval. Scheidsrechter Prooi legde het duel tweemaal stil wegens (naderend) onweer; voor rust 17 minuten, na rust vijf minuten. Na gemiste kansen van Yakubu, Culina en Ikedia zette Wamberto na een half uur spelen zijn ploeg op voorsprong. De Braziliaan zette zich goed vrij voor het doel, ving de bal op met de borst en scoorde ineens vanuit de draai.

Na rust waren de beste kansen voor FC Groningen, zag ook de aanwezige Co Adriaanse. In de 52e minuut wist doelman Lobont, met een spectaculaire redding, de gelijkmaker nog te voorkomen. Vier minuten voor tijd was de Roemeens international echter kansloos op een keihard schot van Toni Alberda. Na slecht wegwerken van de Ajax-defensie rolde de bal ongelukkig voor de voeten van de routinier die daarmee zijn in degradatie verkerende ploeg verdiend aan een punt hielp.

Met het oog op het duel woensdag van het eerste elftal tegen Den Bosch wisselde Bruins Slot al vroeg in de wedstrijd. Verdedigers Mokoena en Kanu werden vroeg in de tweede helft gespaard. Daniel Cruz viel in de 52e minuut uit met een knieblessure.

Scoreverloop 1-0 Wamberto 32 1-1 Alberda 84

Opstelling
Lobont, Kanu (55' Lameij), Mokoena (46' Heije), Yakubu, De Cler, Nieuwenburg, Ikedia, Cruz (52' Stuut), Wamberto, Culina, Bobson.