Menu

Ajax 2 houdt voorsprong niet vast

De reserves van Ajax verloren maandagavond van Utrecht 2. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink gaven net voor rust een 2-1 voorsprong weg en kwamen vervolgens niet meer tot scoren. Utrecht wel. Liefst drie keer waardoor Ajax met 2-4 de bietenbrug opging.

Ajax 2 kreeg in de warming-up een domper te verwerken. Joe Didulica raakte geblesseerd en was niet in staat te keepen. De Belgische A-junior Bram Verbist nam vervolgens onder de lat plaats. Hij kreeg al na tien minuten de eerste treffers om de oren.

Ajax kwam echter snel langszij. De combinaties liepen goed, Ajax was beter en het overwicht werd beloond. Tom Sier schoot uit een vrije trap de bal onder de Utrechtse keeper het doel in, 1-1. Ajax zette de lijn voort. Met goed spel van Yakubu en Hersi voerden de Amsterdammers de druk op de Domstedelingen op. Dat leidde tot de verdiende voorsprong. Youssouf Hersi was verantwoordelijk voor de tweede Ajax-goal na een combinatie met Daniel Cruz.

Daarna stokte het spel van de formatie van Olde Riekerink echter. Utrecht drong aan, kreeg kansen en wat niet uit kon blijven, gebeurde pal voor rust. De gasten maakten gelijk. Verbist had zijn muur niet accuraat gebouwd en via het achterhoofd van Walker ging de bal het doel in, 2-2.

In de tweede helft kwam Ajax er bijna niet aan. Het spel concentreerde zich op het middenveld en beide ploegen lieten zich nauwelijks voor de doelen zien. Gebeurde dat wel, dan was het vooral Utrecht dat gevaarlijk was. Tot tweemaal toe konden ze scherpe uitbraken doeltreffend afronden, waardoor Ajax met 2-4 zonder punten achterbleef.

Opstelling Ajax: Verbist; Kanu, Mokoena, Yakubu, Sier; Walker, Longuet, Cruz; Culina, Hersi, Arveladze.