Menu

Ajax 2 ook simpel langs Helmond Sport

Na de amateurs van het Helders Streekelftal en hoofdklasser Hollandia heeft ook eerstedivisionist Helmond Sport kennis gemaakt met de talentvolle ploeg van Ajax 2. Met 5-0 won de formatie van Jan Olde Riekerink in Deurne van de Helmonders en bracht hen zo de eerste nederlaag van de voorbereiding toe.

Jan Olde Riekerink kon Helmond Sport vooraf moeilijk inschatten. 'Ik had wel gedacht dat we gelijkwaardiger zouden zijn.' Maar al snel bleek die gedachte onjuist, want na drie kwartier leidde Ajax al met 0-3. Didi Longuet schoot een voorzet van Hersi raak, Daniël Cruz verzilverde een assist van Ikedia en uit een vrije trap maakte de als spits geposteerde Cruz er 0-3 van.

Na rust trof Ajax 2 nog twee maal doel. Ikedia zette een strafschop om in een treffer en Youssouf Hersi maakte het vijfde en laatste doelpunt. Olde Riekerink was tevreden: 'Maar het gaat bij dit team niet om of het staat. Het doel is deze jongens te ontwikkelen. En het niveau is nu dusdanig dat het goed gaat. Natuurlijk varieert het team, maar we hebben er voor gekozen toch zoveel mogelijk dezelfde samenstelling te houden.'

Zaterdag vertrekt het tweede team naar Engeland waar in Birmingham een toernooi voor spelers onder de 20 jaar wordt gespeeld. Ajax speelt daar tegen Leicester City (6 augustus), Liverpool (8 augustus) en Nottingham Forest (10 augustus). Yakubu zal de kern van het tweede vergezellen naar Engeland. Ook twee A-junioren (Melvin Fleur en Kiran Bechan) maken de oversteek. Zaterdag spelen de beloftes op het Hilversum-toernooi tegen Vitesse 2.

Ajax 2 speelde in de volgende opstelling tegen Helmond Sport: Joe Didulica; Chris Kanu, Aaron Mokoena, Tom Sier, Abubakari Yakubu, Marc Stuut (Peter Hoekstra), Anthony Obodai (Walker Americo Fronio), Pius Ikedia, Youssouf Hersi, Daniël Cruz (Babangida), Didi Longuet.