Menu

Ajax 2 plaatst zich voor halve finale

Ajax 2 heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi voor reserveteams. Op een trainingsveld in Breda, won het team van Jan Olde Riekerink met 0-3 van NAC 2.

De wedstrijd kon niet op het hoofdveld worden afgewerkt, omdat het gras net was ingezaaid en het zeer nat was geweest in het Brabantse. Het risico dat de mat kapot zou gaan, werd niet genomen. NAC 2 speelt dit weekeinde namelijk thuis. Het duel begon ook nog een kwartier te laat. De scheidsrechter waren namelijk niet op tijd.

Op het redelijk bespeelbare trainingsveld kwam Ajax al na drie minuten op voorsprong. Didi Longuet was de diepte in gestuurd en hij passeerde doelman Zoïs. Hoewel Ajax sterker was, kreeg NAC, dat enkele lange mannen in het team heeft, af en toe kansen. Joe Didulica stond echter goed te keepen. De Amsterdammers konden de verdiende voorsprong niet uitbouwen.

John O'Brien maakte zijn rentree. Het optreden van de Amerikaanse middenvelder duurde 45 minuten. Daarin speelde hij sober vanuit zijn taak zonder op te vallen. Na rust keerde Anthony Obodai terug in het team. Net als Walker, die de hele wedstrijd speelde, was hij met de A1 mee naar Peru geweest voor een internationaal toernooi.

Na vijf minuten in de tweede helft wisselde trainer Jan Olde Riekerink Vierklau voor Serginio Greene. De A-junior viel goed in. Ajax was voor rust overgeschakeld op een andere opstelling. Didi Longuet schoof een linie op naar rechtsbuiten, waardoor Hersi rechtshalf ging spelen en Quansah op 10 kwam te staan. Dat wierp zijn vruchten af, al duurde het tot de 60e minuut voordat de tweede goal viel.

De NAC-doelman was veel te ver uit zijn doel gekomen, waardoor Longuet van 25 meter afstand de bal langs hem schoof. Tien minuten voor tijd scoorde Ajax nogmaals via een aanval uit het Ajax-leerboekje.

Greene zette vroeg druk, Obodai ontfutselde de bal, speelde door op Hosé, die snel doorpasste op Bobson. De linksbuiten plaatste de bal zorgvuldig in de verste hoek, 0-3.

Door deze overwinning heeft Ajax zich verzekerd van een plaats in de halve finale. Behalve Ajax 2 voegde PSV 2 zich ook bij de laatste vier. De wedstrijden FC Twente-Sparta en RKC-Fortuna werden afgelast.

Opstelling Ajax 2: Didulica; Vierklau (50. Greene), Mokoena, Walker, Valencia; Longuet, Hersi, O'Brien (46. Obodai), Quansah, Hosé, Bobson.