Menu

Ajax 2 stunt ook dit seizoen in Amstel Cup

Ook dit seizoen blijkt Ajax 2 te kunnen stunten in de Amstel Cup. Nadat vorig jaar al onder andere De Graafschap en FC Twente werden uitgeschakeld, was het nu de beurt aan Willem II. Al in de eerste helft was de thuisploeg beter, maar pas na rust zette Ajax dat verschil om in doelpunten. Seedorf en Akachar waren de goudhaantjes bij de underdog in de tweede ronde. Dat Jaliens in blessuretijd er nog 2-1 van maakte deed niets af aan de volgende stunt van dit team. Hier volgen de hoogtepunten van het duel.

90+2. GOAL. Willem II maakt de eretreffer. Na een voorzet van Landzaat kopt Jaliens raak.

89. Gele kaart Valencia na te hoog geheven been die op de neus van Janssens belandt. De Willem-II'er gaat met een bloedneus van het veld.

86. WISSEL AJAX 2. Krohn-Dehli naar de kant. Cruz in het veld.

86. Door Victoria veranderd schot verrast De Vlieger bijna.

85. Gele kaart Nigel de Jong voor neerhalen Shoukov.

81. WISSEL AJAX 2. Bechan komt in het veld voor Akachar.

79. Gele kaart Michael Krohn-Dehli.

78. Wissel Willem II. Janssens komt in het veld voor Tom Caluwé.

77. Gele kaart Van Nieuwstadt van Willem II.

75. GOAL!! Ajax 2 doet het opnieuw! Na een kapitale dekkingsfout bij Willem II kan Boukhari alleen op De Vlieger af. Hij omspeelt de keeper en legt vervolgens terug op Jamal Akachar. De zaterdagamateur maakt er 2-0 van.

74. Voorzet José Valencia komt op het hoofd van Boukhari. Zijn kopbal wordt door De Vlieger gevangen.

67. GOAL!!! Ajax 2 speelt een aanval prachtig uit. Michael Krohn-Dehli legt de bal keurig voor de voeten van Seedorf die De Vlieger passeert, 1-0.

62. Goede voorzet Boukhari, maar Seedorf is te klein om de bal in te koppen.

61. Listig balletje van De Jong op Boukhari. Boukhari haalt uit, maar De Vlieger redt.

59. WISSEL WILLEM II: Mourad naar de kant, Simons erin.

54. Mathijsen duikt naar de bal en grijpt die met beide handen beet. Het bleek dat Vink al had gefloten maar dat was velen ontgaan in het stadion.

48. Stefano Seedorf gaat op avontuur in het zestienmetergebied van Willem II en komt ten val. De Zaandammer wil een strafschop maar daarin gaat scheidsrechter Vink niet mee.

46. WISSEL WILLEM II. Van 't Schip wisselde niet. Wotte daarentegen haalde Wau naar de kant en bracht Danny Mathijssen binnen de lijnen.

45. Scheidsrechter Vink fluit voor het rustsignaal. Ajax 2 leeft nog en heeft verbazend weinig te duchten gekregen van Willem II.

30. Stefano Seedorf krijgt een grote kans als hij door Sneijder vrij voor doel wordt gezet. Hij passeert De Vlieger maar krijgt vervolgens de bal niet onder controle. Hij schiet evengoed, waarna de bal van de doellijn wordt getrapt.

29. Lastig schot van Landzaat door een woud van Ajax-benen, maar Stekelenburg schat de situatie goed in en pakt de bal.

21. Na een voorzet van Stefano Seedorf die Jaliens het bos instuurt, schiet Jos van Nieuwstadt de bal bijna onder zijn eigen doelman door. De Vlieger reageert echter adequaat.

18. Vrije trap door Wesley Sneijder komt perfect uit bij Boukhari, maar de Rotterdammer heeft een verkeerde timing waardoor De Vlieger de bal op kan pikken. Grootste kans van de wedstrijd tot nu toe.

9. Het eerste doelgerichte schot van de wedstrijd komt op naam van Dmitri Shoukov. De spits van Willem II schiet laag in, maar veel moeite hoeft Stekelenburg niet te doen om die bal te keren.

5. Wau zoekt met een lange bal Cedric van der Gun, die voor de gelegenheid door Wotte als linksvoor is geposteerd. De Ajacied in Tilburgse dienst kegelt echter Jussi Kujala omver waardoor Ajax een vrije trap krijgt.

1. Willem II verricht de aftrap voor deze wedstrijd in de tweede ronde van het Amstel-Cuptoernooi.Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Kujala, Pasanen, Yakubu, Valencia, De Jong, Krohn-Dehli, Sneijder, Akachar, Seedorf, Boukhari.

Reserves: Vermeer, Promes, Vermaelen, Cruz, Bechan, De Ridder, Mofokeng

Willem II: De Vlieger, Wau, Mathijsen, Jaliens, Van Nieuwstadt, Landzaat, Mourad, Victoria, Shoukov, Caluwé, Van der Gun

Reserves: Martin, Mathijssen, Simons, Quinn, Janssens, Mariana, Hadouir