Menu

Ajax 2 verslaat koploper Sparta

De reserves van Ajax hebben maandagavond koploper Sparta met 2-1 verslagen. In de eerste helft prijkte er nog een voordelige stand voor de Rotterdammers op het bord, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd haalde Tim de Cler verwoestend uit voor het winnende doelpunt.

In de eerste helft kwam Ajax niet goed uit de verf. Het centrale verdedigingsduo Nieuwenburg/Yakubu had veel moeite met Sparta-talent Koevermans. Verwonderlijk was het dan ook niet dat uitgerekend hij al in de vierde minuut na een corner de 1-0 achter Lobont werkte.

Al snel in de wedstrijd kreeg Sparta met een tegenslag te maken toen Marcel Post hevig bloedend aan de neus na een botsing met Longuet het veld verliet. Ajax speelde slordig en slap. Andy van der Meyde, afgelopen donderdag nog goed in de bekerwedstrijd tegen Volendam 2, had maandagavond zijn avond niet. Ook Shota Arveladze was in de eerste 45 minuten niet lekker op dreef. Sparta kreeg de kans met een 0-2 tussenstand te rusten, maar verzilverde de mogelijkheid niet.

De ommekeer in de wedstrijd kwam toen Kayis van Sparta in de dertiende minuut na rust met een tweede gele kaart het veld moest ruimen. Met een overtalsituatie wist Ajax wel raad. Vooral uitblinker Daniel Cruz en Shota Arveladze vonden elkaar blindelings. Het duo creeerde zich diverse mogelijkheden.

In de negentiende minuut kwam Ajax langszij. Een voorzet van de goed spelende Peter Hoekstra werd door Arveladze op de 'Bakhuys'-wijze binnengekopt, 1-1. De mannen van trainer Jan Olde Riekerink bleven in de aanval, maar het duurde tot de negentigste minuut voordat er weer een goal viel.

Tim de Cler nam de afvallende bal na een corner in een keer op zijn schoen en schoot vanaf 20 meter verwoestend hard de winnende treffer binnen, 2-1.

Opstelling Ajax 2: Lobont; Kanu (75. Valencia), Yakubu, Nieuwenburg, De Cler; Longuet, Van der Meyde, Cruz; Culina (46. Obodai), Arveladze, Hoekstra.