Menu

Ajax 2 vol vertrouwen voor bekerduel tegen Willem II

Ajax 2 staat woensdagavond in de Arena tegenover Willem II. Inzet van dat duel is een plaats in de achtste finale van het Amstel-Cuptoernooi. Trainer John van 't Schip, vorig seizoen met FC Twente nog de verliezende coach tegen Ajax 2, is vol vertrouwen. ,,Gezien de resultaten van vorig jaar verwacht iedereen dat er weer een stunt in zit. Wij zelf ook."

Van 't Schip had alleen de dinsdagtraining - waar Marco van Basten als stagiair aanwezig was - om zich specifiek met Willem II bezig te houden, want maandag was pas bekend wie van Ajax 1 zou worden overgeheveld naar Ajax 2. ,,Ik heb bewust gevraagd of er jonge jongens bij zouden komen. Ronald Koeman heeft natuurlijk een belangrijke stem in de samenstelling. Hij wil jongens opstellen die weinig hebben gespeeld of ze eens op een andere positie zien. Vandaag was het op de training meer een kwestie van aan het veld wennen en je neemt enkele dingen door. Omdat je elke keer weer een andere groep hebt, moet er scherp geluisterd worden, zodat er geen fouten in de organisatie sluipen."

Afgelopen zaterdagavond was Van 't Schip toeschouwer bij PSV - Willem II. ,,Omdat Ceesay al na twintig minuten een rode kaart kreeg, veranderde er zo veel bij Willem II, dat het moeilijk was een goed beeld te vormen van de ploeg van Mark Wotte. Willem II is een goede eredivisionist, die een goede competitiestart kende en nu in een mindere fase zit. Dat kan een voordeel voor ons zijn, maar dat hoeft niet. Want een bekerduel staat op zich en Willem II kan zich ook herstellen. Misschien dat Wotte tegen ons wel iets anders gaat proberen omdat het een periode minder ging. Maar ik ben niet zozeer bezig met Willem II, meer met mijn eigen team."

Dat eigen team geraakte op het nippertje in deze tweede Cup-ronde door Huizen in blessuretijd te kloppen. ,,Die wedstrijd neem ik wel mee in voorbereiding op het duel tegen Willem II. Toen waren we goed geconcentreerd in de warming-up maar in de wedstrijd waren er momenten dat we er moesten zijn en er niet waren. Daardoor hebben we het ons onnodig moeilijk gemaakt." Boukhari scoorde de Golden Goal tegen de amateurs.

Met alle respect voor Huizen, dat Ajax 2 bijna uit de beker knikkerde, Willem II is van een andere orde. Dat weet Van 't Schip ook. ,,Deze wedstrijd leeft enorm bij de jongens. Ze vinden het leuk dat er in de Arena wordt gevoetbald. Ook gezien vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen en is de druk anders. Wij zullen proberen het Willem II zo moeilijk mogelijk te maken, want kwalitatief staat er woensdagavond weer een goed team. Iedereen gaat er vanuit dat we weer stunten. Wij ook. Maar eigenlijk moet een eredivisieploeg winnen, zoals ik vorig jaar met FC Twente had moeten winnen. Het voordeel is dat Willem II moet en wij mogen winnen."

Selectie Ajax 2: Stekelenburg, Mofokeng, Yakubu, Pasanen, Valencia, Seedorf, Sneijder, Cruz, Kujala, Krohn-Dehli, De Jong, Boukhari, Akachar en Bechan.