Menu
Ajax 2 wint oefenpot van Nijkerk

Ajax 2 wint oefenpot van Nijkerk

Ajax zaterdag 2 heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk 2 met 4-1 gewonnen.

Ajax zat. 2 - Sparta Nijkerk zat. 2 (4-1) (Oefenwedstrijd)

In een oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk 2, de koploper in de reserve Hoofdklasse Oost, Heeft Ajax 2 een verdiende overwinning van 4-1 behaald. Vooral in de eerste helft overvleugelde Ajax de Nijkerkers: met goed combinatievoetbal werd de verdediging van de Sparta Nijkerk keer op keer op de proef gesteld.

In de 7e minuut gaf Rodney Weverling een steekpass op Antonio Cvetkovic, die tikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Binnen het kwartier draaide Giano Bonam zijn tegenstander dol en knalde op de vuisten van de keeper. Uit een corner kopte Melvin de Groot buiten bereik van de keeper op de lat, de terugspringende bal werd gehaast overgeschoten door Joe Lamptey.

Het bleek uitstel van executie: in de 19e minuut was het de weer ouderwets buffelende Bas Vellema die een crosspass over 40 meter op Melvin de Groot verstuurde die in één beweging zijn tegenstander liet staat en Antonio Cvetkovic bereikte: van dichtbij knikte de Ajax spits de bal binnen 1-0. Een ontketend Ajax wilde gelijk orde op zaken stellen, Joél Silooy dribbelde de 16 meter binnen en zag zijn schot op de voeten van de doelman gestopt worden. Na 22 minuten spelen kreeg Kevin de Visser de bal aangespeeld, die zag Cvetkovic geheel vrijstaan: de topscoorder was niet zelfzuchtig en gaf Giano Bonam de gelegenheid om de 2-0 op het scorebord te schieten. Nog geen 5 minuten later was er een scrimmage voor de goal van Sparta Nijkerk: 3x werd de bal ingeschoten en even zoveel keren van de doellijn gehaald. Melvin de Groot zag eerst nog een schot gestopt door de prima keeper, maar kort voor het rustsignaal had hij geen antwoord op het schot van de rappe aanvaller: in de korte hoek plofte de bal binnen voor de 3-0, tevens de ruststand.

De tweede helft werd de van een blessure terugkerende Arlymar Laurens vervangen door stagespeler Jahmill Flu, de ex profvoetballer gaat proberen om een plaatsje in de Ajax selectie te bemachtigen. Perry Schoenaker nam de 10 positie in voor Joe Lamptey. Sparta Nijkerk had zich voor genomen om zich niet verder van het kastje naar de muur te laten sturen en sloot de linies. In de 51e minuut kreeg Ajax doelman Roy Grinwis het eerste schot op zijn doel gericht. Na 65 minuten spelen nam trainer Dennis van der Wal de gelegenheid om nogmaals 3 wissels in te brengen.

De ingevallen Kevin Bakels kon tot de achterlijn doorgaan, zijn voorzet was echtr iets te scherp om doeltreffend afgerond te worden. In de 73e minuut kwam Ajax op een 4-0 voorsprong: Antonio Cvetkovic onderschepte een terugspeelbal en tikte de bal onder de vergeefs uitlopende doelman door. Jack (Messi) van Moerkerk schoot nog een keer in het zijnet voordat Sparta Nijkerk
de eer mocht redden: de spits kapte zich knap vrij en scoorde beheerst de 4-1.

Ajax zat. 2 - Sparta Nijkerk zat. 2 (4-1) (Oefenwedstrijd)

1-0 19' Cvetkovic (de Groot)
2-0 22' Bonam (Cvetkovic)
3-0 44' de Groot
4-0 73' Cvetkovic
4-1 90'

Opstelling Ajax:
Grinwis, Weverling, Kaandorp, Silooy, Laurens (Flu 46'), Vellema (Bakels 65'), de Visser, de Groot (J. van Moerkerk 65'), Bonam (Bulut 65'), Lamptey (Schoenaker 46'), Cvetkovic.

Melvin de Groot controleert de bal in de lucht Melvin de Groot controleert de bal in de lucht