Menu
Ajax 3 Herfstkampioen

Ajax 3 Herfstkampioen

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Ajax in de topper tegen Huizen 2 uitstekende zaken gedaan.

In de eerste helft waren de jonge Huizenaren (gemiddeld zeker vijftien jaar jonger dan de Ajacieden) gevaarlijker dan Ajax hetgeen resulteerde in een aantal goede kansen. Vaak werden de snelle buitenspelers opgezocht, maar gelukkig voor Ajax liet de afwerking dikwijls te wensen over. Sterker nog, Dennis Husers wist een voorzet van Sirik Goeman binnen te koppen waardoor Ajax plotseling met 0-1 leidde. Nadat Huizen uit wederom een snelle aanval de gelijkmaker had gescoord vond de jonge scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, het nodig een aangeschoten bal op de hand van Paul Michielsen in het strafschopgebied te bestraffen met een penalty. Deze werd onberispelijk benut, 2-1.

Ajax leek hierna van slag maar rechtte de rug en het creëerde wat kleine kansjes. Huizen verzuimde verder afstand te nemen hetgeen ze in de tweede helft duur kwam te staan. Na de thee waren de rollen immers omgedraaid en speelde Ajax Huizen van het kastje naar de muur. Wellicht werd Ajax gesteund door de snelle gelijkmaker vlak na rust door Paul Michielsen. Even later sloeg een Huizen speler de bal van de doellijn na een schot en kon met rood vertrekken. Dennis Husers schoot de penalty tegen de touwen, 2-3. Bij Huizen brak het definitief toen een eigen inzet de 2-4 voor Ajax betekende zo’n twintig minuten na rust.

Ajax liet een weergaloze tweede helft zien en omdat het zo makkelijk ging trad er zo nu en dan wat nonchalance op in het spel hetgeen de 3-4 opleverde van Huizen. Een minuut later schoot Rivallino Sleur echter de vijfde binnen voor Ajax en in de slotfase schoot Samir Zahaf het net uit het doel na een fraaie individuele actie, 3-6.

Fotografie: Rob van Vliet