Menu
Ajax 3 weer kampioen

Ajax 3 weer kampioen

Voor het weekeinde waren WVHEDW en Ajax de trotse koplopers met ieder 46 punten uit 21 wedstrijden. Swift volgde op twee punten achterstand en dus werd de laatste speeldag een beslissende.

Om half twaalf trapten WVHEDW en Zwaluwen ’30 af, terwijl Ajax en Swift om half drie aan de bak moesten. Indien het puntentotaal gelijk zou zijn aan het einde van de dag dan zou er een beslissingswedstrijd volgen. Zover kwam het niet. WVHEDW verloor verrassend met 1-3 en dus moest Ajax winnen om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van Swift en om een beslissingswedstrijd te voorkomen. Hiermee hebben de Ajacieden overigens ervaring opgedaan. Vorig seizoen bracht een dergelijke scenario Ajax de titel toen FC Breukelen werd verslagen op het veld van FC Weesp.

Ajax kende een droomstart tegen Aalsmeer en leidde na een kwartier, door een schitterende knal van Alex Liefhebber en een doelpunt van Gideon Coronel, al met 2-0. Aalsmeer, dat nergens meer voor speelde, legde Ajax werkelijk geen strobreed in de weg. Desondanks vergat Ajax de wedstrijd echt in het slot te gooien.
Na rust zette Aalsmeer dan ook nog even aan, maar het bleek tevergeefs. Ajax speelde een degelijke pot en scherp genoeg om kampioen te worden. In de slotfase werd dit bevestigd toen alsnog de score werd uitgebouwd door Lloyd de Meza en Daniel Gobel tot 4-0. De titel was binnen. Het vierde kampioenschap in de afgelopen vijf seizoenen was een feit en vervelen zal het nooit doen.

Na afloop van de wedstrijd werd Gideon Coronel gehuldigd voor 100 wedstrijden in het Ajax-shirt en werd tevens speciaal stilgestaan bij het afscheid van Danny Moinat (stopt), doelman Rene Waaksma (stopt) en captain Danny de Jong (naar Veteranen).

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet