Menu
Ajax 3 wint eenvoudig van Marken

Ajax 3 wint eenvoudig van Marken

Ajax leek tegen laagvlieger Marken een makkelijke wedstrijd te hebben, want reeds na 1 minuut spelen werkte een Marken verdediger een voorzet van Alex Liefhebber hard achter zijn eigen doelman.

Niet veel later deed een andere centrale verdediger van Marken het nog eens dunnetjes over en zo stond Ajax snel op een 2-0 oorsprong. Na ruim een half uur spelen kreeg Marken de eerste serieuze kans, maar deze leverde niets op. Ajax was inmiddels belandt in een potje gezapig voetbal en leek scherpte te missen om het doelsaldo eens flink op te vijzelen deze middag.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Marken kon niet beter en Ajax speelde aanvankelijk veel te slordig om de score uit te bouwen. Sterker nog, uit een spaarzame tegenstoot wist Marken de aansluitingstreffer te maken. Tien minuten mocht Marken hoop koesteren, maar in de laatste twintig minuten maakten Daniel Gobel (snoeiharde kopbal uit een corner), Lloyd de Meza en Samir Zahaf aan alle illusies voor de bezoekers een einde. Een 5-1 eindstand gaf een getrouw beeld van de werkelijkheid, maar had met een beetje meer scherpte makkelijk hoger uit kunnen en moeten uitvallen.

Fotografie: Peter Liefhebber