Menu
Ajax 3 wint van Monnickendam

Ajax 3 wint van Monnickendam

Ajax 3 heeft afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van Monnickendam 2. Het was de derde zege op rij van de mannen van trainer Marco Ruitenbeek.

Na zo’n vijf minuten spelen had Ajax reeds met 0-3 achter kunnen en misschien wel moeten staan, maar Monnickendam was niet scherp in de afronding. De eerste aanval van Ajax leverde een corner op en daaruit scoorde Daniel Gobel. Even leek het of het doelpunt via Paul Michielsen ging, maar desgevraagd zei hij dat hij de bal niet had geraakt. Een voorsprong die op dat moment tegen de verhouding in was. Hierna kwam Ajax beter in het spel en ging de bal makkelijker rond, wat soms mooi combinatievoetbal opleverde. Later in de eerste helft bereikte een crossbal Daniel Gobel en met een fantastische kap maakte hij zichzelf vrij om zo de 2-0 binnen te schieten.

De tweede helft was van beide kanten iets slechter, maar leverde wel een grote kans op, na slordig uitverdedigen van Monnickendam, voor Lenny Macnack. Oog in oog met de doelman lukte het niet om de 3-0 binnen te schieten. In het andere strafschopgebied werd een speler van Monnickendam neergelegd met een strafschop tot gevolg. Ongeveer een kwartier voor tijd was het 2-1. De spanning was even terug, maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het de ingevallen Nicky van Kampen, die de bal achter de verdediging legde. Rivallino Sleur was de snelste van allemaal en hij maakte met een mooie lob 3-1 en daarmee een einde aan de wedstrijd.

Fotografie: Rob van Vliet