Menu
Ajax A1 aast op nieuw succes

Ajax A1 aast op nieuw succes

Net als de Ajacieden van de A-selectie beginnen ook de talenten van Ajax A1 als titelverdediger aan het seizoen. Na de seizoensouverture van afgelopen week, de Europese wedstrijd in de NextGen Series tegen Aston Villa, wachten de komende week nog twee interessante thuisduels.

Zaterdag strijdt de landskampioen tegen de bekerwinnaar om de Supercup. Het Supercupduel wordt vanaf 14:30 uur gespeeld op de Toekomst en is gratis toegankelijk. Woensdag wacht de competitieopener, ook op de Toekomst, tegen Willem II/RKC A1. Ook dit duel is voor iedereen kosteloos bij te wonen. ,,De jongens hebben de afgelopen dagen snel moeten omschakelen van Aston Villa naar NAC’’, vertelt A1-trainer Fred Grim over de drukke start van het seizoen. Met drie duels in zeven dagen moeten de Ajacieden er direct staan. ,,Tijdens de voorbereiding zijn we veel met de wedstrijd tegen Aston Villa bezig geweest. Nu moeten ze het tegen NAC laten zien. Zeker omdat er direct een prijs op het spel staat.’’

Na het treffen met NAC A1 staat de eerste competitieronde gepland. Midweeks wacht de eerste halte richting mogelijke titelprolongatie. Willem II/RKC A1 is de eerste opponent in de landelijke Eredivisie voor A-junioren. ,,Een paar dagen na de Supercup moeten ze er direct weer staan tegen Willem II/RKC’’, vervolgt Grim zonder klagen. De oud-keeper ziet ook voordelen van het schema waarin de duels elkaar vlug opvolgen. ,,Dat de wedstrijden elkaar snel opvolgen is alleen maar goed, daar leren ze van. Straks in het eerste elftal volgen de wedstrijden elkaar ook snel op. Des te mooier dat ze dit seizoen op drie fronten (competitie, beker en Europees, red.) in actie komen. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling. Bovendien is het straks niet nieuw meer voor ze."

Ajax A1 begon op 18 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2011-2012. Ajax A1 begon op 18 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2011-2012.

De Europese wedstrijden in de NextGen Series zijn dit seizoen nieuw voor het hoogste jeugdelftal van de jeugdopleiding. Grim merkte woensdag al welke toegevoegde waarde een internationale wedstrijd heeft voor de talenten. Ajax won de thuiswedstrijd met 2-0. ,,Dergelijke Europese wedstrijden vragen iets extra's van de jongens. Bij de Nederlandse jeugdteams hebben ze op dat gebied natuurlijk al een en ander meegemaakt. In clubverband zullen ze dit seizoen een nieuwe stap moeten zetten. De wedstrijden, zowel nationaal als Europees, zullen elkaar snel opvolgen. Dat vraagt om een goede focus, iedere keer weer."

Het prolongeren van het landskampioenschap is een voornaam doel voor dit seizoen. De herinneringen aan hét jeugdsucces van 2010-2011 is ook voor jeugdtrainer Grim nog altijd mierzoet. Desondanks kijkt de voormalig eerste elftalspeler het liefst realistisch vooruit. De ontwikkeling van nieuwe spelers voor Ajax staat voorop. ,,Het feit dat we vorig seizoen kampioen zijn geworden, is van ondergeschikt belang’’, besluit Grim. ,,Veel jongens zijn inmiddels doorgestroomd. Bovendien gaat het bij de A1 vooral om de ontwikkeling van spelers. Natuurlijk moeten ze ook 'leren winnen', want dat moeten ze straks in het eerste elftal ook gaan doen.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hier vind je ook komend seizoen alle informatie en nieuws over Ajax A1

Ronald de Boer is voor dit seizoen de assistent van trainer Fred Grim. Ronald de Boer is voor dit seizoen de assistent van trainer Fred Grim.