Menu
Ajax A1 als koploper winterstop in

Ajax A1 als koploper winterstop in

Ajax A1 heeft de laatste competitiewedstrijd van 2011 met 1-1 gelijkgespeeld bij AZ A1. Lesley de Sa (foto) opende de score, maar nog voor rust was het weer gelijk, 1-1. Dat bleek ook de eindstand. Omdat ook concurrent Feyenoord/Excelsior de punten deelde met Sparta, sluit Ajax A1 met twee punten voorsprong als koploper het jaar af.


De uitwedstrijd tegen AZ A1 was de laatste flinke horde van Ajax A1 in de eerste seizoenshelft. Met de reguliere competitie, het bekertoernooi én de wedstrijden in de NextGenSerie was het een bijzonder enerverend half jaar voor de topjeugd van Ajax. ,,Het was een lange seizoenshelft met veel wedstrijden, veel reizen en dan is het natuurlijk hartstikke goed dat je bij de winterstop bovenaan staat in de competitie", bevestigt Fred Grim.

Tegen AZ, de nummer drie op de ranglijst, was Ajax - waarbij Danzell Gravenberch opnieuw als rechtsback wordt geprobeerd - in de eerste helft de bovenliggende partij. ,,Wij zijn al enige tijd aan het kijken of de rechtsbackpositie iets voor Danzell zou kunnen zijn. In de eerste helft waren we meer in balbezit, kregen wat kansen waaruit we twee of drie keer hadden moeten scoren", analyseerde de trainer na afloop. Maar de score bleef tot een doelpunt beperkt. Met een prachtige steekpass prikte Ouasim Bouy in de 35ste minuut de bal tussen de AZ-defensie door naar Lesley de Sa. Die rondde op zijn beurt schitterend af, 0-1. ,,Wat we niet goed deden in de eerste helft was omgaan met het spanningverlies ; we hadden twee keer de bal kunnen onderscheppen, hadden echter niet genoeg duelkracht, waardoor de bal goed viel voor AZ." Spits Gino van Kessel wist daar wel raad mee en passeerde Van der Hart, 1-1.

Ouasim Bouy: Prachtige steekpass. Ouasim Bouy: Prachtige steekpass.

In de tweede helft hadden de trainers Grim en Ronald de Boer hun team 'wat scherper neergezet', waardoor de aanvallen van AZ beter konden worden opgevangen. Ajax kreeg nog wat mogelijkheden, maar ook AZ had goede kansen om nog te scoren. Dat bleef uit, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Ajax A1 hervat de competitie op 21 januari met een uitduel bij Willem II/RKC. De eerste bekerwedstrijd staat voor 18 februari op het programma en de volgende Europese wedstrijd, uit tegen Barcelona A1, zal naar alle waarschijnlijkheid ook in februari worden gespeeld.

Scoreverloop: 35. De Sa 0-1, 41. Van Kessel 1-1

AZ: Hobie Verhulst; Paulo Bandeira (71. Chavez Uiterwerf), Nick Lammers, Jeffrey Ket, Paul Kok; Robert Klaasen, Joris van Overeem (86. Wesley Hoedt), Thom Haye (75. Carlos Groen); Ridgeciano Haps, Gino van Kessel, Terell Ondaan.

Ajax: Mickey van der Hart; Danzell Gravenberch (66. Kenny Tete), Bas Kuipers (80. Sinan Keskin), Stefano Denswil, Mitchell Dijks (46. Darren Rosheuvel); Youssef Fennich (46. Mike Busse), Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Rowendy Schoop, Viktor Fischer (49. Nick de Bondt)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees