Menu
Ajax A1 begint 2014 met zege

Ajax A1 begint 2014 met zege

Ajax A1 heeft de eerste competitiewedstrijd van 2014 gewonnen. In Doetinchem werd De Graafschap met 1-4 verslagen, mede dankzij twee goals van Ezra Walian.

De ploeg van Orlando Trustfull begon ontzettend sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten volgde kans op kans en het was dan ook niet heel vreemd dat Ajax de leiding pakte. Damian van Bruggen opende na 17 minuten de score vanaf de strafschopstip. Vlak rust zorgde Ezra Walian met een fraaie solo voor een verdubbeling van de score. Toch was Trustfull niet helemaal tevreden. ,,We voetbalden goed onder de druk uit, daarover ben ik heel erg tevreden", aldus de coach. ,,Maar ik denk dat we minder dan 25 procent van onze kansen benut hebben. Dat was niet alleen pech, vaak ging het om technische slordigheden."

In de tweede helft liep Ajax uit naar 0-3 dankzij een goal van Donny van de Beek. De Graafschap kwam nog terug tot 1-3, maar een klein kwartier voor tijd werd El Ghazi gevloerd en kreeg Ajax opnieuw een penalty. De strafschop werd benut door Walian, die daarmee zijn tweede treffer van de dag maakte. Trustfull ,,Ik heb bij vlagen heel goed voetbal gezien. In vergelijking met de wedstrijd tegen Feyenoord voor de winterstop hebben we een mooie stap gezien. Vooral als je kijkt naar de opbouw van achteruit. Alleen over het aantal benutte kansen kan ik onmogelijk tevreden zijn."

Opstelling: Mous; Owusu, Van Bruggen, Mirani, Lartey Sanniez (67. Noordhoff), El Mahdioui, Van de Beek (65. Leyder), Vissers (46. Nouri); Becker, Walian, Menig (58. El Ghazi).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl