Menu
Ajax A1 begint met verlies

Ajax A1 begint met verlies

Ajax A1 is de Eredivisie voor A-junioren begonnen met een nederlaag. Uit bij Vitesse werd met 2-1 verloren. Matthijs de Ligt maakte het doelpunt voor Ajax. Reda Boultam werd met twee keer geel van het veld gestuurd.

Ondanks de nederlaag zag coach Gery Vink positieve punten. ,,Over de uitslag ben ik natuurlijk ontevreden, maar over het vertoonde spel ben ik zeker te spreken.”

Ajax A1 had vorige week in oefenverband nog met 5-0 verloren van Vitesse. ,,En dus waren we gewaarschuwd”, zei Vink. ,,Vitesse speelde toen met veel jongens die de voorbereiding met het eerste en tweede hadden meegedaan en was toen veel verder. Ik vind dat wij ten opzichte van anderhalve week flink vooruit zijn gegaan, zeker in volwassenheid. In die oefenwedstrijd waren we heel naïef.”

Ongelukkig
Vitesse begon beter aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Doelman Stan van Bladeren verkeek zich op een afstandsschot. ,,Stan speelde een ongelukkige wedstrijd", aldus Vink over zijn keeper. ,,We hadden ook veel moeite met de lange ballen van Vitesse. Daarna deden we een aantal omzettingen en kwamen we beter in de wedstrijd. We kregen veel kansen, maar het bleef 1-0 tot de rust.”

Heer en meester
In de tweede helft maakte De Ligt met een 'goede goal' de 1-1. Ajax was heer en meester, maar kreeg wederom een ongelukkige tegengoal te verwerken. ,,Na miscommunicatie tussen Navajo (Bakboord) en Deyovaisio (Zeefuik) kregen zij een vrije trap op randje zestien en die ging erin.” Vervolgens kreeg Boultam zijn tweede gele kaart.

Ondanks het numerieke ondertal kreeg Ajax in de slotfase nog drie of vier uitstekende kansen om op 2-2 te komen. ,,Daar moet ik de jongens een compliment voor maken, ook omdat we vanuit hetzelfde principe met veel druk vooruit zijn blijven spelen", aldus Vink. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. ,,Afgezien van het eerste kwartier, waarin Vitesse beter was, hadden we zeker een gelijkspel verdiend. En op basis van de 75 minuten daarna hadden wij moeten winnen. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, al zijn er natuurlijk altijd verbeterpunten. In de eindpass en afronding waren we slordig.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst