Menu

Ajax A1 bekert verder

Ajax A1 heeft zich zaterdagmiddag op eigen terrein geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Amsterdamse jeugd won met 3-1 van Excelsior Maassluis. Tegenstander in de volgende ronde op 18 december wordt FC Omniworld.

Het sprankelde niet echt op sportpark De Toekomst. Ajax A1 wist dat de ploeg uit Maassluis op de onderste plaats stond in de eerste divisie en onbewust leidde dat misschien tot nonchalance. Want in de vierde minuut kwam de thuisploeg op achterstand. Onnodig uitkomen van de keeper en een botsing tussen twee Ajax-verdedigers bracht Excelsior in balbezit en het lege doel werd eenvoudig gevonden, 0-1.

Daarna kon Ajax eigenlijk ook nog geen vuist maken, maar twee minuten voor rust keerde het tij. Javier Martina kreeg de bal bij de linkerpunt van het strafschopgebied en haalde verwoestend uit. Zijn schot vloog bij de kruising binnen, 1-1.

Na rust kregen de Amsterdammers wel meer kansen en benutten daar twee van. In de 56ste minuut soleerde Marijn Sterk zich door de vijandelijke afweer en schoot de 2-1 binnen. Zeven minuten voor tijd kwam daar nog een doelpunt bij toen de keeper een schot van afstand voor de voeten van Johan Plat deponeerde. Plat had geen moeite met het derde Ajax-doelpunt.

Zondagmiddag wordt de loting verricht voor de volgende ronde nadat de B1-teams van Ajax en NEC tegen elkaar gestreden hebben.