Menu
Ajax A1 bekert verder en treft nu Ajax A2

Ajax A1 bekert verder en treft nu Ajax A2

Ajax A1 heeft zich dinsdag eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Fortuna Sittard werd in Limburg met 1-5 verslagen. In de volgende ronde is - opmerkelijk genoeg - Ajax A2 de tegenstander.

Bij rust keek Ajax nog tegen een 1-0-achterstand aan. ,,In de eerste helft hadden we al overwicht, maar wilde de bal er nog niet in", aldus Wim Jonk. ,,We wisten dat als we zo door zouden spelen, dat de kansen vanzelf weer zouden komen. Fortuna hield het na rust niet meer vol, en toen vlogen ze er wel in. Mooie goals, goed uitgevoerd."

Kaj Sierhuis was met drie goals de grote man bij Ajax. De andere treffers werden gemaakt door Ezra Walian en Reda Boultam. Jonk over Sierhuis: ,,Kaj is een goede spits, altijd op zoek naar de goal. Vandaag scoort hij drie keer met zijn hoofd: hij beschikt over een heel goede timing."

Ajax vs Ajax
In de kwartfinale neemt Ajax A1 het op tegen... Ajax A2. Een merkwaardige loting, maar het betekent dat er sowieso een Ajax-team naar de laatste vier gaat. Jonk: ,,Hoe we dat gaan aanpakken weten we nu nog niet. Vandaag speelde er een aantal jongens van de A2 bij ons mee. Dit zijn wedstrijden waar je bepaalde spelers rust kan geven, dat zal dan ook het geval zijn."

Scoreverloop: 39. Breukers 1-0, 60. Sierhuis 1-1, 65. Sierhuis 1-2, 67. Walian 1-3, 87. Sierhuis 1-4, 90. Boultam 1-5