Menu
Ajax A1 bekert verder tegen Vitesse

Ajax A1 bekert verder tegen Vitesse

Ajax A1 heeft het bekerduel tegen Ajax A2 met 3-1 gewonnen. Bij rust stond het bij het bijzondere treffen nog 1-1. Ajax A1 treft in de halve finale Vitesse. Voor dat duel is nog geen datum vastgesteld, maar dat is pas in 2016.

Voor de kwartfinale van de officiële KNVB beker voor A-junioren rolde er een bijzondere loting uit de kokers. De A-junioren van Ajax zouden elkaar treffen. Vrijdagmiddag was het zo ver. Ajax A1 stond tegen Ajax A2 en er ontspon zich in de eerste 45 minuten een gelijk opgaande strijd.

Het vlaggenschip opende al rap de score via een doelpunt van verdediger Matthijs de Ligt. Maar daarbij bleef het ook in de eerste helft. Ajax A2 streed voor wat het waard was en maakte voor rust via Kaj Sierhuis de gelijkmaker.

Halverwege de tweede helft liep Ajax A1 weg bij de leeftijd- en clubgenoten door goals van Vince Gino Dekker uit een vrije trap en Che Nunnely.

Gelijk na afloop werd de loting verricht voor de halve finale. Daarin speelt Ajax A1 een uitduel met Vitesse en treft NEC de winnaar van het nog te spelen duel AZ - FC Utrecht. Een datum is nog niet vastgesteld voor de halve finale. Wel is bekend dat dat pas na de jaarwisseling is.

Scoreverloop: 4. Matthijs de Ligt 1-0, 37. Kaj Sierhuis 1-1, 68. Dekker 2-1, 70. Nunnely 3-1

Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord (75. Hoogenhout), De Ligt, Zeefuik, Blöte; D. de Wit, Bay, Eiting; Nunnely, Dolberg (66. Kaars), Dekker.

Ajax A2: Van der Sar; Van Zweeden, Mazraoui, Sandler, Gudelj, Benninga (70. Van der Linde), Flemming, Kurban, Hakimzadeh (46. Kramer), Sierhuis, Lopez (46. Owusu).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst