Menu
Ajax A1 bekert verder

Ajax A1 bekert verder

Ajax A1 heeft zich dankzij een 2-0 overwinning op Willem II verzekerd van de volgende bekerronde. John Goossens en Jan-Arie van der Heijden waren succesvol voor het elftal van trainer Sonny Silooy.

John Goossens heeft Ajax A1 op voorsprong gezet. John Goossens heeft Ajax A1 op voorsprong gezet.

Ajax A1 dicteerde het duel van begin tot het einde. Het scoren was deze middag op het eigen veld echter een grote opgave. Met een aantal spelers die normaliter niet tot de basiself behoort, legde Ajax Willem II zijn wil op. Behalve vrije trappen van Jan-Arie van der Heijden en John Goossens, die beide in handen van de keeper eindigden, gebeurde er in de eerste fase van de wedstrijd weinig. Tot in de 27ste minuut een dieptebal op Goossens net over een Tilburgse verdediger heen ging. Goossens pikte de bal op en schoot van afstand hard en loepzuiver binnen, 1-0. Op een bal na die van de doellijn werd gered, kabbelde de eerste helft voort zonder noemenswaardige hoogtepunten.

Jan-Arie van der Heijden besliste de wedstrijd zes minuten voor tijd. Jan-Arie van der Heijden besliste de wedstrijd zes minuten voor tijd.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Ajax heerste en Willem II keek toe. Slechts een keer was de Brabantse formatie dicht bij een doelpunt maar in de 79ste minuut kopte spits Peter de Lange net naast. Het had wel de gelijkmaker betekend als die bal was binnengevallen, want ondanks diverse mogelijkheden liep Ajax niet verder uit. Renaldo Jongebloet kreeg een paar kansen, maar scoorde niet. Mitchell Donald schoot net naast en Danillo da Sousa Campos zag zijn inzet in het zijnet eindigen. Toen de bal ook na een vrije trap van Goossens en een grote kans voor Ismo Vorstermans ook niet over de doellijn verdwenen, hielden de spelers en fans in de 79ste minuut hun adem in. Maar zoals gememoreerd kopte De Lange in die minuut namens Willem II naast. Vijf minuten later viel de beslissing. Daar ging wel een merkwaardig moment aan vooraf. De Tilburgse doelman dacht dat er gefloten was voor buitenspel en pakte de bal buiten zijn strafschopgebied op. Pas toen ging de fluit naar de mond van de arbiter. Nu vanwege hands van de ongelukkige keeper. De vrije trap werd vervolgens onberispelijk door Jan-Arie van der Heijden binnen geschoten, 2-0.

In de volgende bekerronde neemt Ajax het in eigen huis op tegen de junioren van FC Den Bosch. Ajax A2 moet uit naar Roda JC en Ajax B1 speelt tegen de winnaar van het duel tussen Ajax B2 en SC Heerenveen. De datum van de duels staan nog niet vast. De volgende competitiewedstrijd van de A1 is volgende week zaterdag 28 oktober uit bij ADO Den Haag.

Opstelling Ajax A1: Jeroen van Binsbergen; Nathaniel Will, Vito Wormgoor, Ismo Vorstermans, Christian Supusepa; Mitchell Donald (57. Marvin Hasselbaink), Siem de Jong (85. Vlatko LazĂ­c), Jan-Arie van der Heijden; Danillo da Sousa Campos, Renaldo Jongebloet (65. Jordy Brouwer), John Goossens.