Menu
Ajax A1 bereikt finale Terborg Toernooi

Ajax A1 bereikt finale Terborg Toernooi

Ajax A1 heeft zondag de finale bereikt van het prestigieuze Terborg Toernooi. De Ajacieden van trainer Fred Grim versloegen de nationale selectie van Mexico U-19 na penalty’s: 4-1. In de reguliere speeltijd bleven beide ploegen steken op 1-1. In de finale, die om 16:00 uur begint, treffen de Ajacieden opnieuw het Braziliaanse Cruzeiro.

Zaterdag speelden de Amsterdammers in de groepsfase nog gelijk tegen Cruzeiro: 0-0. Op dezelfde dag bleef ook de poulewedstrijd tegen De Graafschap A1 zonder doelpunten. Het openingsduel van vrijdag bleek voor Ajax, achteraf, beslissend voor een plek in de halve finale tegen de Mexicanen. De A1 was vrijdag met 4-1 te sterk voor China U-19. De treffers in dat duel hielpen de Ajacieden uiteindelijk aan het beste doelsaldo en de groepswinst in de groep ‘Kaak’.

Cruzeiro speelde als nummer twee in de groep de eerste kruisfinale tegen sc Heerenveen A1, groepswinnaar in de Van Egmond-groep. De Braziliaanse toptalenten versloegen de Friezen met 2-0. Afgelopen seizoen streden Ajax en Cruzeiro ook al om de toernooiwinst op het altijd sterk bezette internationale jeugdtoernooi in de Achterhoek. Cruzeiro won toen na strafschoppen. Ajax won het toernooi voor het laatst in 2009.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst