Menu
Ajax A1 bereikt volgende bekerronde

Ajax A1 bereikt volgende bekerronde

Ajax A1 heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag die de ploeg dinsdagavond in de NextGen Series leed bij Aston Villa. De formatie van trainer Fred Grim bereikte middels een 0-2 zege op Groningen/Cambuur A1 de volgende bekerronde.

Het bekerduel van deze zaterdag was een reprise van de competitiewedstrijd van vorige week. Toen won Ajax nipt met 0-1 dankzij een goal van Davy Klaassen. Het talent, dat afgelopen week in Lyon zijn debuut maakte in Ajax 1, ontbrak dit keer. Hij is door Frank de Boer wederom opgenomen in de wedstrijdselectie. Maar Fred Grim kampte met meer afwezigen. Fabian Sporkslede haakte wegens ziekte op het laatste moment af en omdat Sven Nieuwpoort zich maandag bij Jong Ajax moet melden, mocht hij alleen de eerste helft spelen. Bovendien komt Stefano Denswil terug van een blessure en hem wil de trainer in zo'n drukke week uiteraard niet overbelasten. Dus ook voor hem slechts een helft. ,,Dan weet je dat je als team uit een ander vaatje moet tappen", zei Grim. ,,En dat hebben ze heel goed gedaan. De accenten in deze wedstrijd lagen bij de mentaliteit, karakter en het winnen van duels. De beker is immers de kortste weg naar een prijs."

Rowendy Schoop schoot Ajax A1 naar de volgende bekerronde. Rowendy Schoop schoot Ajax A1 naar de volgende bekerronde.

Op het veld, dat flink hobbelig was, koos Ajax voor een andere manier van spelen als vorige week. Toen wilden de trainers juist de combinaties zien; dit keer moesten de Ajacieden vaker de lange bal spelen. In de 28ste minuut kwamen de gasten op voorsprong na een goede bal van Ouasim Bouy op Lesly de Sa. De rechtsbuiten schoot goed in, maar de Groningse doelman redde nipt. Rowendy Schoop was echter zoals het een spits betaamt, vlijmscherp voor de goal, 0-1.

De tweede helft was nauwelijks drie minuten onderweg toen Ajax de voorsprong verdubbelde. Wederom redde de doelman in eerste instantie op een inzet van De Sa, maar bleef hij het antwoord schuldig op het vervolg door Schoop: 0-2. ,,We zijn niet in gevaar geweest", aldus Grim, die inzetten van Bouy (kopbal) en De Sa (schot) ook nog op de lat zag eindigen. ,,Deze wedstrijd zat kort op de vorige in Birmingham, maar de spelers hebben het goed ingevuld", was de tevreden conclusie van Grim.

Dinsdagavond om 18:30 uur speelt Ajax A1 de laatste groepsfase van de NextGenSerie tegen Rosenborg. Zie de grootste talenten van Ajax uit de A1 in actie. De entree is gratis!

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh; Sven Nieuwpoort (46. Danzell Gravenberch), Donny van der Wal, Stefano Denswil (46. Bas Kuipers), Mitchell Dijks; Youssouf Fennich (74. Sinan Keskin), Ouasim Bouy, Darren Rosheuvel; Lesly de Sa, Rowendy Schoop, Nick de Bondt (64. Davy Lizardo)


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven), Ajax.nl/Gerard van Hees (midden)