Menu
Ajax A1 besluit seizoen met zege

Ajax A1 besluit seizoen met zege

Ajax A1 heeft vrijdagavond met 3-0 van FC Utrecht gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst zorgde de kampioen van de Eredivisie voor A-junioren daarmee voor een passende afsluiting van het seizoen. Davy Klaassen (foto) nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. Ouasim Bouy scoorde de openingstreffer.

Met opgeheven hoofd kunnen de spelers van Ajax A1 zaterdag aan de ereronde door de Amsterdam ArenA beginnen. Rondom Ajax - FC Twente maken ze met alle kampioenen uit de jeugdopleiding een ronde langs de tribunes. De coaches die halverwege het seizoen de taken van Frank de Boer overnamen, zullen met trots de schaal tonen. Met een straatlengte voorsprong op de concurrentie is de A1 dit seizoen met afstand de beste van Nederland gebleken.

,,We hebben het seizoen op een Ajax-waardige manier afgesloten”, sprak Grim na afloop. ,,We zijn natuurlijk al een paar wedstrijden voor het einde kampioen geworden. Juist daarom vonden we het belangrijk om ook de laatste drie wedstrijden een goede indruk achter te laten. Het seizoen mocht niet als een nachtkaars uitgaan. Daarin zijn we goed geslaagd. Direct na het kampioenschap wonnen met van NAC, daarna 3-3 uit bij Twente en nu een 3-0 zege op Utrecht. In alle opzichten hebben we laten zien dat we dit seizoen oppermachtig waren.”

De avond begon goed voor het team van Grim en Bergkamp. Al in de eerste minuut opende Ouasim Bouy de score. Halverwege de eerste driekwartier verdubbelde Davy Klaassen – die in de spits speelde – de tussenstand naar 2-0. Vlak voor tijd scoorde Klaassen ook het laatste doelpunt van het seizoen. Het zorgde voor een passend slot van een geslaagd voetbaljaar voor het hoogste jeugdelftal van Ajax.

De komende weken staan er voor de A1 nog twee mooie toernooien op het programma. ,,De Copa Amsterdam en het Terborg Toernooi zijn allebei prestigieuze toernooien. We gaan daar niet voor niets naar toe. Ook daar willen we iets neerzetten. Een behoorlijk aantal jongens hebben eerst nog internationale verplichtingen met het nationale team, maar daarna zullen ze er nog een keer moeten staan dit seizoen. Daarna kunnen de kampioenen aan een welverdiende vakantie beginnen.”

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon (50. Iljaas Rodjan), Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Joeri de Kamps (46. Youssef Fennich), Ricardo Kip (65. Rowendey Schoop), Ouasim Bouy, Jody Lukoki (46. Lesley de Sa), Davy Klaassen, Terell Ondaan (85. Xandro Schenk).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst