Menu
Ajax A1 blijft steken op 0-0 tegen Apoel

Ajax A1 blijft steken op 0-0 tegen Apoel

Ajax A1 is er in de UEFA Youth League niet In geslaagd de galavoorspelling tegen Paris Saint-Germain een passend vervolg te geven. De ploeg van coach Frank Peereboom bleef dinsdag, ondanks een flink overwicht, bij de leeftijdsgenoten van Apoel Nicosia steken op 0-0.

Ajax imponeerde in de eerste groepswedstrijd met een 6-1 zege op PSG en leek op Cyprus ook Apoel op de pijnbank te willen liggen. De Amsterdammers legden in de eerste helft de thuisploeg hun wil op, maar vergaten alleen de dominantie in doelpunten uit te drukken. Ajax kreeg een aantal prima mogelijkheden, waarvan Donny van de Beek het dichtst bij een treffer was. De middenvelder kopte tegen de paal.

In de tweede helft geraakte de wedstrijd meer in evenwicht, ook omdat Apoel meer uit zijn schulp kroop. De Cyprioten kregen zelfs drie goede kansen. Stan van Bladeren toonde zich echter een bekwame doelman. De beste mogelijkheid werd door invaller Georgios Siapani in kansrijke positie hoog over geschoten.

Apoels kansen kwamen voort uit counters, want ook in de tweede helft voerde Ajax de regie. De zeer aanwezige Abdelhak Nouri had zijn ploeg op voorsprong moeten schieten, maar treuzelde net te lang in het vijandelijke strafschopgebied.

In de slotfase vielen de moegestreden Apoel-spelers bij bosjes om, maar Ajax weigerde te profiteren. Invaller Samet Bulut was tweemaal ongelukkig. De spits tikte een schot van Adham El Idrissi over en zag in blessuretijd een kopbal op het dak van het doel belanden.

Apoel A1: George Tasouris, Paris Psaltis (85. Foivos Christodoulou), Rafael Anastasiou, Christos Kallis, Kyriakos Aretas, Christos Xydas (86. Andreas Chapeshis), Georgios Christodoulou, Demetris Charalambous, Andreas Charalambous, Pavlos Christodoulou, Michalis Papakonstantinou (59. Georgios Siapani)

Ajax A1: Stan van Bladeren, Terry Lartey Sanniez, Damon Mirani, Jairo Riedewald, Mauro Savastano, Ashraf El Mahdioui (61. Bulut), Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Adham El Idrissi, Gino Dekker

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar slaagde er niet in door de Cypriotische muur te breken. Ajax speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar slaagde er niet in door de Cypriotische muur te breken.
Voorzet van Vince Gino Dekker. Voorzet van Vince Gino Dekker.
De opkomst van beide elftallen in het stadion in Larnaca. De opkomst van beide elftallen in het stadion in Larnaca.
Ook Vaclav Cerny kon dinsdag niet het verschil maken. Ook Vaclav Cerny kon dinsdag niet het verschil maken.
Donny van de Beek was nog het dichtst bij een treffer: hij kopte in de eerste helft tegen de paal. Donny van de Beek was nog het dichtst bij een treffer: hij kopte in de eerste helft tegen de paal.
De Cypriotische doelman verrichtte met name in de eerste helft een aantal belangrijke reddingen. De Cypriotische doelman verrichtte met name in de eerste helft een aantal belangrijke reddingen.
Hoewel er twee punten werden gemorst, is Ajax nog altijd eerste in poule F. Hoewel er twee punten werden gemorst, is Ajax nog altijd eerste in poule F.