Menu
Ajax A1 blijft steken op gelijkspel

Ajax A1 blijft steken op gelijkspel

Ajax A1 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht A1. Op de Toekomst werd het dinsdagavond 1-1. Met het verdiende punt gaan de Amsterdammers alleen aan kop in de Eredivisie voor A-junioren.


De Alkmaarders staan nu tweede. Ajax A1 heeft een punt voorsprong op AZ A1, dat tot en met het afgelopen weekeinde even veel punten had als de Amsterdammers. AZ had daarvoor wel een wedstrijd meer nodig.
In het midweekse inhaalduel tegen FC Utrecht, het treffen werd eind januari afgelast, opende Randel Shakison na 22 minuten de score voor de thuisploeg. De linksback ging een goede combinatie aan met een medespeler en rondde subliem af. De voorsprong was op dat moment ook zeer verdiend; de Ajacieden controleerden uiteindelijk de hele eerste helft. Toch slaagde de thuisploeg er niet in om de voorsprong snel verder uit te bouwen.
,,Tot de zestienmeter van FC Utrecht ging het vrij redelijk, maar daarna was telkens de laatste pass net niet goed'', blikte Ajax A1-trainer Frank de Boer terug. ,,De Utrechters konden onder onze druk weinig uithalen. Aan de agressie die wij toonden, lag het in ieder geval niet. Die was goed.''
Tien minuten na de rust kreeg de A1 de rekening gepresenteerd voor het gebrek aan efficiëncy. Uitgerekend balverlies van Shakison vormde de inleiding voor de gelijkmaker. Invaller Fernon Haselhoef profiteerde van de haperende buitenspelval, kreeg een vrije doortocht en slaagde erin om Ajax-doelman Marco Bizot te passeren. De Boer bracht extra aanvallers in en liet zijn verdediging in de slotfase ook één op één spelen. Het leverde weliswaar de nodige kansen op, maar geen doelpunten.
,,Dit gelijkspel is echt onnodig'', trok De Boer een pijnlijke conclusie. ,,Wij waren de hele wedstrijd veel beter dan de tegenstander, die bijna alleen maar de lange bal hanteerde. Uiteindelijk hebben we te vaak en te veel verkeerde keuzes gemaakt en hadden we in balbezit ook iets rustiger moeten blijven.''
AZ A1 is voor de Ajacieden niet de enige concurrent in de strijd om de titel in de Eredivisie voor A-junioren. Ook Feyenoord A1 en sc Heerenveen A1 zijn nog kansrijk. Feyenoord en sc Heerenveen hebben na vanavond drie wedstrijden minder gespeeld dan de Amsterdammers. De Rotterdammers staan derde en gaan woensdag op bezoek bij NEC A1. Concurrent sc Heerenveen bezet de vierde stek en wacht dezelfde avond een uitwedstrijd tegen FC Groningen A1. De Rotterdammers en Friezen moeten respectievelijk zes en zeven punten goedmaken op de koploper.
Ajax A1 hervat de competitie op 18 april met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag A1. Komend weekeinde treedt de ploeg van De Boer aan op het Torneo Memorial Claudio Sasso Maranello in Italië. Juventus en FC Modeno zijn vrijdag en zaterdag de eerste twee opponenten voor de Amsterdammers. Op zondag spelen de Ajacieden zelfs twee duels, waarna de maandag in het teken staat van alle finaleduels.
Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Mitch Apau, Ricardo van Rhijn, Johan Kappelhof, Randel Shakison; Roley Bonevacia (75. Jarchninio Antonia), Tom Overtoom (80. Tayfun Candan), Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (80. Atilla Yildirim), Geoffrey Castillion en Lorenzo Ebecilio (69. Arras Özbiliz).