Menu
Ajax A1 blijft winnen

Ajax A1 blijft winnen

Ajax A1 heeft de goede lijn van de afgelopen weken zaterdag doorgetrokken. In Kerkrade won het hoogste jeugdelftal van Ajax met 1-3 van Roda JC A1. Tom Boere was twee keer trefzeker in Limburg. Florian Jozefzoon scoorde ook.

Opnieuw leverde Ajax A1 zaterdag een prima wedstrijd af. Daarmee gaf het team een succesvol vervolg aan de opmars die de laatste weken is ingezet. In de laatste vijf competitie- en bekerwedstrijden behaalde Ajax A1 telkens grote zeges. Vier maal won het team van Frank de Boer met vijf doelpunten verschil en een keer met vier treffers marge. Zaterdag tegen Roda JC A1 werd het verschil in 'slechts' twee doelpunten uitgedrukt.

In Kerkrade leek Ajax - met het inmiddels beproefde concept van vroeg en veel druk zetten – aanvankelijk een zelfde grote score als de afgelopen weken tegemoet te gaan. Tot tevredenheid van trainer De Boer begon Ajax goed. ,,De eerste helft verliep voor ons zeer positief. Het enige minpunt was dat we gezien ons overwicht niet snel meer afstand namen”, oordeelde de oefenmeester.

Na een klein half uur zag De Boer, die er vorige week tegen AZ A1 (6-1) niet bij was wegens verplichtingen met het Nederlands elftal, zijn team op voorsprong komen. Tom Boere maakte op aangeven van Zé Eduardo de openingstreffer. Zijn goede schot was de Roda-keeper te machtig: 0-1. Boere had voor rust nog twee keer kunnen scoren, maar de lat en de paal stonden een hattrick van de A1-spits in de weg.

Tot geluk van Boere bracht zijn pech met paal en lat zijn ploeg niet in de problemen. Florian Jozefzoon, vorige week tegen AZ A1 nog goed voor vier assists, stond dit keer zelf aan het einde van de aanval. Met een fraaie draaibeweging verplaatste Christian Eriksen de bal van links naar rechts, waarna Jozefzoon de bal in de 44e minuut doeltreffend kon binnenwerken: 0-2.

Tien minuten na rust besliste Ajax A1 de wedstrijd definitief in Amsterdams voordeel. Opnieuw verzorgde Eriksen het voorwerk, waarna Boere dit keer wél voor de tweede keer mocht afdrukken. Met een fraaie lob verschalkte hij de keeper van de thuisploeg: 0-3.

Kort na Ajax’ derde treffer moest De Boer noodgedwongen twee keer wisselen. Zowel Eriksen (pijnlijke pols) als Rik Schouw moesten geblesseerd het veld verlaten. Ook moest de A1 nog een tegentreffer slikken toen Ajacied Dico Koppers na een corner van Roda JC een penalty veroorzaakte. Die buitenkans liet de thuisploeg zich niet ontnemen: 1-3. In de slotfase kreeg invaller Davy Klaassen nog een goede kans op een vierde treffer voor Ajax A1, maar zijn kopbal was niet gevaarlijk genoeg. De Boer: ,,Toch was het al met al een prima middag. We blijven winnen en er werd vandaag, zeker voor rust, goed gevoetbald."

Goed nieuws kwam er tot slot nog uit Eindhoven waar koploper PSV A1 twee punten liet liggen tegen FC Utrecht A1. Met 25 punten uit twaalf duels staat Ajax A1 nu derde met zes punten achterstand op de lijstaanvoerder.

Opstelling Ajax A1:
Warner Hahn, Ricardo van Rhijn, Rik Schouw (59. Jeffrey Dekker), Dico Koppers, Lorenzo Burnet (72. Stefano Denswil), Zé Eduardo (46. Ruben Ligeon), Rodney Sneijder, Christian Eriksen (58. Allon Worms), Florian Jozefzoon, Tom Boere, Lorenzo Ebecilio (65. Davy Klaassen).