Menu
Ajax A1 boekt bekerzege op NEC

Ajax A1 boekt bekerzege op NEC

Ajax A1 heeft zaterdag een prima bekerzege op de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss behaald. In Nijmegen won het team van Frank de Boer met 1-3. Davy Klaassen (2 x) en Jody Lukoki verzorgden de doelpunten van Ajax A1. Ajax speelt in de volgende bekerronde (op 5 februari) een uitwedstrijd tegen de winnaar van FC Den Bosch A1 - AZ A1.

Met een uitstekend humeur stapten De Boer en zijn staf aan het einde van de zaterdagmiddag in de bus terug naar Amsterdam. Een prima voetbalmiddag van Ajax A1 zorgde, vanuit Ajax-perspectief, voor een positieve recensie over de wedstrijd. En dus sprak De Boer na afloop in termen als ‘zeer tevreden coaches’ en ‘complimenten aan het team’.

Het voorgevoel dat de trainer van Ajax A1 voor de wedstrijd bekroop, bleek juist te zijn. ,,Aan de warming-up zag ik al dat ons team scherp en gedreven was. Gelukkig kwam dat er in de wedstrijd ook helemaal uit.” Met flitsend positiespel en een reeks aan aanvallen werd de thuisploeg door Ajax achteruit gedreven. Het duurde echter wel tot vlak voor rust eer dat Ajax het overwicht in een doelpunt omzette. Qua schoonheid van het doelpunt, bleek het wachten op de eerste treffer de moeite waard. Davy Klaassen nam de bal op de borst aan, nam hem vervolgens op de knie en haalde vervolgens met een vlammend schot in de hoek uit: 0-1.

Klaassen, hier op archiefbeeld, scoorde twee keer in Nijmegen. Klaassen, hier op archiefbeeld, scoorde twee keer in Nijmegen.

Ook in de tweede helft wist Ajax A1 de vleugelspelers uitstekend te vinden. Met name Jody Lukoki deed van zich spreken. De rechtsbuiten, die afgelopen maandag een goede wedstrijd met Jong Ajax speelde, was een plaag voor de NEC-defensie. Na een uur spelen bekroonde hij zijn goede wedstrijd met een doelpunt. Tijdens een ‘stoormoment’ pikte hij de bal op en zocht het duel met een centrale verdediger van de thuisploeg op. Met een goede beweging schudde hij de tegenstander van zich af en krulde de bal met de binnenkant van de voet in het doel: 0-2.

,,Jody heeft de afgelopen tijd stappen gemaakt en is steeds volwassener geworden”, sprak De Boer over zijn pupil. ,,Buiten het veld is hij een gangmaker in het team, maar binnen de lijnen moet hij zijn acties wel aan rendement koppelen. Die boodschap heeft hij goed opgepakt. Hij werkt aan zijn specifieke kwaliteit én aan zijn scorend vermogen.”

Een kwartier voor tijd maakte Klaassen zijn tweede en Ajax’ derde treffer van de middag. Uit een goede dieptepass van Stefano Denswil kopte hij de bal over de twijfelende doelman heen: 0-3. Even later kreeg de thuisploeg nog een strafschop waardoor de goed keepende Stan Berrevoets zijn clean sheet kon vergeten. ,,Los van die tegengoal en het feit dat we meer hadden moeten scoren, zijn we heel tevreden”, besloot De Boer.

Ajax A1 wacht in de volgende bekerronde een uitwedstrijd tegen de winnaar van FC Den Bosch A1 - AZ A1. De A2 treft in de volgende ronde van het bekertoernooi (ook op 5 februari) voor eigen publiek ADO Den Haag A1. Tenslotte is ook de B1 nog altijd actief in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Robin Pronk is op 6 februari gastheer voor de winnaar van Willem II/ RBC - VA FC Twente B1. Ajax B2 is in hetzelfde toernooi dezelfde dag gastheer voor VA FC Twente B2.

Opstelling Ajax A1: Stan Berrevoets, Ruben Ligeon, Joël Veltman, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen (46. Mitchell Dijks), Ricardo Kip (88. Dico Koppers), Davy Klaassen, Joeri de Kamps (77. Youssef Fennich), Jody Lukoki, Lesley de Sa (60. Tom Boere), Terell Ondaan.

Tekst en foto’s: Ajax.nl