Menu
Ajax A1 boekt bekerzege

Ajax A1 boekt bekerzege

Drie dagen nadat Ajax A1 zich kwalificeerde voor de volgende ronde in de NextGen Series, moest de ploeg alweer aantreden in het volgende toernooi: de nationale beker. Tegenstander was sc Heerenveen en ook deze zaterdag boekte Ajax succes. De ploeg van trainers Alfons Groenendijk en Kenneth Perez won met 2-1. Djavan Anderson (foto) maakte de gelijkmaker, Kenny Tete de winnende.

In de eerste helft kwam Ajax A1 in het bekerduel tegen sc Heerenveen al snel op achterstand. Na een ongelukkig moment, aangeschoten hands, in de twaalfde minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip. Heerenveen profiteerde optimaal, 0-1. Ajax kon het spel niet maken in het eerste bedrijf, speelde slordig en er lukte te weinig. ,,We hebben niet veel gecreƫerd, alleen voor rust was er nog een grote mogelijkheid voor Jordi Bitter maar hij stuitte tot twee keer toe op de keeper. De 0-1-ruststand was dan ook terecht", reageerde trainer Groenendijk. ,,Het was overigens ook niet voor het eerst dat we dit seizoen een strafschop tegen krijgen. Volgens mij is dit al de vijfde sinds ik hier zit", verbaasde Groenendijk zich.

Jordi Bitter maakte zijn rentree bij de A1 maar moest - zeven minuten voor tijd - met kramp van het veld. Jordi Bitter maakte zijn rentree bij de A1 maar moest - zeven minuten voor tijd - met kramp van het veld.

Na de thee kwam er een andere Ajax uit de kleedkamer. De ploeg speelde fel en een stuk beter dan in de eerste helft. Dankzij een goal van Anderson in de 58ste minuut - hij reageerde alert op de rebound na een schot van Branco van den Boomen en in de 77ste minuut gaf Kenny Tete het beslissend zetje bij een vrije trap van opnieuw Van den Boomen. sc Heerenveen speelde een groot gedeelte met tien man vanwege een tweede gele kaart voor een van hun spelers. ,,In de tweede helft speelden we wel zoals we willen zien: dat wij de ploeg zijn die bepaalt wat er op het veld gebeurt", gaf Groenendijk aan. ,,Het grote verschil tussen de eerste en tweede helft zorgt ervoor dat ik met gemengde gevoelens naar deze wedstrijd terugkijk."

De trainer was tevreden over Jordi Bitter, die na ongeveer anderhalf jaar blessureleed eindelijk zijn rentree maakte. ,,Hij heeft hard gewerkt en laten zien dat we er goed aan hebben gedaan vandaag voor hem te kiezen. Na tachtig minuten moest hij er met kramp af, maar hij verdient echt de complimenten."

Doordat ook Ajax A2 zijn bekerwedstrijd won, zijn beide A-juniorenteams van Ajax doorgedrongen tot de laatste acht. Een duel tegen A2 ziet Groenendijk (nog) niet zitten. ,,Nee, daar zit ik eerlijk gezegd niet op te wachten. We zijn allebei Ajax, dan wil je niet nu al tegen elkaar spelen. Dan liever pas in de finale."

Scoreverloop: 12. Antal Peter (pen.) 0-1, 58. Djavan Anderson 1-1, 77. Kenny Tete 2-1

Opstelling Ajax A1: Norbert Alblas; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers, Darren Rosheuvel, Tom Noordhoff (46. Jairo Riedewald), Djavan Anderson, Branco van den Boomen; Sheraldo Becker (46. Queensy Menig), Jordi Bitter (83. Milan Vissie), Nick de Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst