Menu
Ajax A1 boekt nipte zege

Ajax A1 boekt nipte zege

Koploper Ajax A1 heeft zaterdag opnieuw een zege behaald. Op sportcomplex de Toekomst werden de leeftijdsgenoten van hekkensluiter NAC Breda met 1-0 verslagen. Invaller Jip Bartels scoorde na rust de enige treffer. Ajax staat na vijftien speelrondes vijf punten voor op achtervolger Feyenoord. AZ volgt op twaalf punten achterstand (twee wedstrijden minder gespeeld) op de derde plaats.

Het duel tussen de nummers 1 en 14 (laatst) van de Eredivisie voor A-junioren werd uiteindelijk zeven minuten na rust beslist. Invaller Jip Bartels maakte op aangeven van Viktor Fischer de enige goal van de middag. Coach Fred Grim: ,,Dat was een heel mooi moment. Juist omdat Jip die goal maakte. Zijn invalbeurt betekende voor hem zijn eerste minuten in de A1 sinds lange tijd omdat hij maanden aan de kant heeft gestaan met een kruisbandblessure.”

Een week na de 6-0 uitzege op bezoek bij Willem II bleek de andere tegenstander uit Brabant een
stuk taaier. NAC, dat dit seizoen pas drie punten bij elkaar verzamelde, fietste een helft lang gelijk op met de koploper. De 0-0 ruststand kon door de A-junioren van de Noad Advendo Combinatie na een seizoen vol sportieve tegenvallers dan ook als een klein succesje worden ervaren. Na de 1-0 van Bartels gaf Ajax de wedstrijd niet meer uit handen, waardoor de koploper net als eerder dit seizoen opnieuw te sterk was voor NAC.

Grim: ,,Het was een mindere wedstrijd van onze zijde. Dat had deels te maken met de vele wijzigingen in de opstelling. Die vele wijzigingen hadden gelukkig wel een positief reden, want de afwezigheid van Davy Klaassen (met Ajax 1 mee naar Feyenoord, red.) en Stefano Denswil (Jong Ajax, red.) laat zien dat er kansen liggen om door te stromen. Toch moeten de spelers er voor waken dat ze niet te graag willen. Juist om zo’n moment kan je je namelijk gaan forceren. Als ze zich in de wedstrijden gewoon aan de tactische afspreken van het team houden kunnen ze vanzelf ook individueel gaan uitblinken. Op die manier gaan ze vanzelf opvallen.”

Terug naar de zege op NAC. ,,In het verleden hebben zo’n wedstrijd als zaterdag ook wel eens in de laatste minuut verloren of gelijkgespeeld. Dat we de overwinning nu niet meer uit handen hebben gegeven laat zien dat we als team stappen hebben gemaakt.”

Volgende week speelt Ajax A1 opnieuw thuis. Sparta Rotterdam A1 is dan de tegenstander. De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Danzell Gravenberch (60. Tom Noordhof), Youssouf Fennich (55. Mike Busse), Bas Kuipers, Darren Rosheuvel, Abdelmalek El Hasnaoui (58. Sinan Keskin), Ouasim Bouy, Lesley de Sa, Viktor Fischer, Nick de Bondt (46. Jip Bartels).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

NAC bleek een taaie tegenstander. NAC bleek een taaie tegenstander.
Viktor Fischer was de aangever bij de enige treffer van de middag. Viktor Fischer was de aangever bij de enige treffer van de middag.
De bank van Ajax A1. De bank van Ajax A1.
Keeper Mickey van der Hart hield de nul. Keeper Mickey van der Hart hield de nul.
Dringen voor het doel van NAC. Dringen voor het doel van NAC.
Een felle strijd om de bal wordt uiteindelijk door Ajax gewonnen. Een felle strijd om de bal wordt uiteindelijk door Ajax gewonnen.
Lesley de Sa haalt uit. Lesley de Sa haalt uit.
Fred Grim zag zijn team met 1-0 winnen. Fred Grim zag zijn team met 1-0 winnen.