Menu
Ajax A1 boekt vierde zege op rij

Ajax A1 boekt vierde zege op rij

Ajax A1 heeft zaterdag op bezoek bij hekkensluiter ADO Den Haag een 5-2 uitzege behaald. De koploper van de Eredivisie voor A-junioren leidde halverwege met 2-1 en stelde de zege na rust definitief veilig. Spits Tom Boere scoorde drie keer.

Een week na de 3-1 zege op FC Twente bewees Ajax A1 ook van kleine tegenstanders te kunnen winnen. Het team van de trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp verdedigde de koppositie in Den Haag met succes. Tegen de nummer laatst kwam de overwinning ondanks twee tegentreffers niet in gevaar. Dankzij de vierde competitiezege op rij verkeert de A1 momenteel aardig in de winning mood. Bovendien verloor concurrent Sparta Rotterdam op eigen veld met ruime cijfers (0-3) van FC Utrecht, waardoor Ajax sinds zaterdag een voorsprong van vier punten koestert op Sparta.

Davy Klaassen ontbrak nog in Den Haag. De 18-jarige blonde middenvelder is herstellende van een enkelblessure en kwam daardoor nog niet in actie. Het bezorgde Ricardo Kip net als de afgelopen weken een basisplaats in de verder vertrouwde formatie waarmee de A1 doorgaans speelt.

Koploper Ajax begon flitsend aan de wedstrijd. Al na twee minuten zette Mitchell Dijks de A1 op voorsprong. De linksback kon echter niet lang van zijn treffer genieten, want tien minuten later stond het alweer 1-1. Tien minuten voor rust stelde Tom Boere met zijn eerste doelpunt van de middag orde op zaken. De spits zorgde er met zijn treffer voor dat de A1 alsnog met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Mitchell Dijks, hier op archiefbeeld, scoorde de openingstreffer in Den Haag. Mitchell Dijks, hier op archiefbeeld, scoorde de openingstreffer in Den Haag.

In de tweede helft liep de score verder op. Met twee goals maakte Boere zijn hattrick compleet.
Tussendoor maakte Jody Lukoki na 54 minuten de derde Ajax-goal van de middag. Even werd het nog spannend toen ADO na ruim een uur spelen de 2-4 maakte. De derde goal van Boere maakte tien minuten voor tijd uiteindelijk een einde aan alle onzekerheid: 2-5.

Volgende week speelt Ajax A1 thuis tegen FC Groningen/Cambuur A1. De aftrap van die wedstrijd is om 14:30 uur op sportcomplex de Toekomst. De toegang is gratis.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen, Mitchell Dijks, Joeri de Kamps, Ricardo Kip (70. Fabian Sporkslede), Ouasim Bouy, Jody Lukoki, Tom Boere, Lesley de Sa (60. Terell Ondaan).

Scoreverloop: 2. Dijks 0-1, 13. 1-1, 33. Boere 1-2, 53. Lukoki 1-3, 64. Boere 1-4, 66. 2-4, 79. Boere 2-5.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst