Menu
Ajax A1 boekt winst op De Graafschap

Ajax A1 boekt winst op De Graafschap

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Het elftal van Fred Grim en Ronald de Boer zag de jonge Superboeren terugkomen van een achterstand. Twintig minuten voor tijd gooide de A1 de wedstrijd op slot met het derde doelpunt.

Ajax A1 startte sterk aan de competitiewedstrijd tegen de A-junioren van De Graafschap. Al na twee minuten spelen opende Rowendy Schoop de score tegen de gasten uit Doetinchem. Het zou niet bij één doelpunt blijven van Schoop. Na 24 minuten spelen volgde opnieuw een fraaie treffer van de lange aanvaller. Op aangeven van Lesley de Sa, die prima voorwerk verrichtte, kon Schoop de 2-0 intikken.

Lang kon het jeugdelftal van Ajax niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de tweede treffer kende scheidsrechter Sebastian van Wijk een penalty toe aan De Graafschap. Ajax-doelman Mickey van der Hart haalde Piotr Parzyszek neer in het zestienmetergebied en de leidsman kende resoluut een strafschop toe. De neergehaalde Parzyszek nam plaats achter de bal en schoot raak; 2-1.

Met fraaie voorzetten had Lesley de Sa een belangrijk aandeel in de winst op De Graafschap. Met fraaie voorzetten had Lesley de Sa een belangrijk aandeel in de winst op De Graafschap.

Met nog geen twee minuten gespeeld in de tweede helft, scoorde De Graafschap opnieuw. De gelijkmaker kwam van de voet van Dean Koolhof. Voor het elftal van trainer Fred Grim was het zaak om een tandje bij te schakelen om de drie cruciale punten in Amsterdam te houden. Dat belangrijke moment volgde in de 62e minuut. Na opnieuw een fraaie voorzet van De Sa op Schoop, wilde de laatste in de zestien van De Graafschap met een pirouette zijn tegenstander voorbij gaan. Schoop werd onderuit gehaald waarna de scheidsrechter floot voor een penalty voor de thuisploeg. De talentvolle verdediger Stefano Denswil benutte de strafschop prima; 3-2.

Scoreverloop: 2. Schoop 1-0. 24. Schoop 2-0, 26. Parzyszek 2-1, 48. Koolhof 2-2, 63. Denswil 3-2.

Basisopstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Sven Nieuwpoort, Darren Rosheuvel, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Youssef Fennich, Sinan Keskin, Lesley de Sa, Rowendey Schoop, Danzell Gravenberch, Nick de Bondt.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (top), Gerard van Hees (midden)