Menu

Ajax A1 deelt de punten met NEC

De A1 van Ajax heeft in Nijmegen een tegenvallend resultaat geboekt tegen NEC. De formatie van trainer Danny Blind speelde met 3-3 gelijk tegen de nummer laatst van de eredivisie voor A-junioren.

In de eerste helft was Ajax veel beter dan de gastheren en de koploper kreeg goede kansen op de openingstreffer. Maar geheel tegen de verhouding in kwam NEC in de 25ste minuut op voorsprong. De scheidsrechter floot voor een vermeende handsbal van Evander Sno en legde de bal op de stip. Kenneth Vermeer was kansloos, 1-0.

In de slotfase van het eerste bedrijf stond Johan Plat op. De aanvaller liet vier minuten voor rust een hard schot los waar de Nijmegense keeper geen antwoord op had, 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft probeerde hij het nogmaals en nu ging de bal via een verdediger van de thuisploeg over de doellijn, 1-2. De scheidsrechter floot direct voor de rust.

De wedstrijd was in de tweede helft heel anders dan in de 45 minuten het geval was geweest. Nu ging het spel over een weer. In de 57ste minuut stompte Vermeer de bal uit zijn doelmond. Maar het speeltuig kwam voor de voeten van een speler van NEC en die aarzelde niet, 2-2. Vier minuten later nam Ajax echter alweer de leiding over. De vrije trap was van Robbert Schilder en ook deze keer was een speler van NEC verantwoordelijk voor de goal van Ajax, 2-3.

Lang konden de Amsterdammers niet genieten van de voorsprong, want in dezelfde minuut kegelde NEC de bal uit een vrije trap vanaf 25 meter onhoudbaar in het doel. In de slotminuut had Ajax de overwinning toch nog naar zich toe kunnen trekken, maar Per Weinrauch schoot de bal voor een leeg doel keihard en hoog over. De wedstrijd van de nummer 2 Feyenoord werd afgelast.

Bekerloting

Het bekertoernooi voor junioren is inmiddels gevorderd tot de halve finale. Ajax A1 heeft een uitwedstrijd geloot tegen Vitesse. De andere halve finale gaat tussen NAC en Feyenoord. Een datum is nog niet vastgesteld, omdat Vitesse in de competitie zes wedstrijden achterstand heeft.
De B1 van Ajax speelt in de halve finale thuis tegen Twente/Heracles. De andere halve finale is PSV - Feyenoord en ook voor deze semi-finales is nog geen datum vastgesteld.