Menu
Ajax A1 deelt punten met Heerenveen

Ajax A1 deelt punten met Heerenveen

Ajax A1 heeft in de competitie gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen A1. Het duel op de Toekomst eindigde in 0-0. Trainer Orlando Trustfull was niet blij met het puntenverlies, maar zag wel een Ajax dat sterk was in de duels.

Ajax had het grootste gedeelte van de wedstrijd het beste van het spel, maar de Amsterdammers slaagden er niet in veel kansen te creëren. sc Heerenveen was nog het dichtst bij een doelpunt: Leeroy Owusu haalde in de 75ste minuut een bal van de Friezen van de lijn. Trustfull: ,,Dit was een wedstrijd waarin beide ploegen goed stonden qua organisatie. Hierdoor kwam het neer op heel veel duels, vooral rond het middenveld. Voetballend hadden we er vandaag misschien meer uit moeten halen. Ik ben nooit tevreden met een punt, zeker niet in eigen huis. Maar ik zag wel een Ajax dat heel sterk was in die duels. We stonden er echt als team. En dat is knap, vooral tegen een sterke ploeg als Heerenveen.”

Het was een zware week voor de A1, woensdag speelde het hoogste jeugdteam van Ajax nog in de UEFA Youth League tegen AC Milan (2-3 verlies). ,,Je zag wel dat een paar jongens vandaag vermoeid raakten”, aldus Trustfull. ,,Maar dat is niet meer dan logisch. Woensdag was het echt een zware pot, en vandaag zorgde Heerenveen ook weer voor behoorlijk wat druk.”

Opstelling Ajax A1 Mous; Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani, Owusu; Anderson, Riedewald, Vissers (46. Noordhoff); Becker (60. El Ghazi), Chakmak (75. Menig), Acolatse (60. Kishna).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst