Menu
Ajax A1 deelt punten met NEC

Ajax A1 deelt punten met NEC

Ajax A1 heeft in Nijmegen met 2-2 gelijk gespeeld tegen NEC A1. Ook sc Heerenveen, de nummer twee boven Ajax, verdiende dit weekeinde een punt, terwijl koploper AZ een vrij weekeinde had.


Op een dramatisch veld startte Ajax A1 voortvarend en al na vijf minuten leverde dat een goede kans op voor Marvin Zeegelaar, die echter op de keeper stuitte. Maar een minuut later was het toch al raak voor Ajax. Na een, ondanks de grasmat, fantastische combinatie tussen Castillion, Ebecilio en Sneijder rondde de laatstgenoemde goed af, 0-1. In de negende minuut had Ajax een penalty moeten krijgen toen Zeegelaar hard onderuit werd geschopt in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet echter doorspelen, waarna Zeegelaar de achtervolging inzette op de NEC-verdediger en deze van achter neerhaalde. Zeegelaar kreeg direct rood en zo stond Ajax wederom met tien man.
,,Toen zijn we direct weer overgeschakeld op ons systeem, 4-4-1, dat we spelen met tien man”, aldus Frank de Boer. ,,En dat ging weer goed. We gingen door waarmee we begonnen waren. Dat leverde kansen op voor Castillion, Van Rhijn en Antonia.” Maar scoren lukte Ajax niet. In de 23ste minuut kreeg NEC een – makkelijk gegeven – penalty en die werd benut. Ajax pakte de draad weer op en Ebecilio was gevaarlijk met een afstandsschot, die net niet werd verzilverd.
Vijf minuten na rust sloten de linies van Ajax net niet goed waardoor de centraal verdediger van NEC kon opstomen en zijn afstandsschot vloog binnen, 2-1. De ploeg van Frank de Boer antwoordde snel, want in de 57ste minuut bekroonde Ebecilio een voorzet van Jozefzoon 2-2. Castillion, Antonia en Jozefzoon leken Ajax de voorsprong te bezorgen, maar slaagden daar niet in. De Boer: ,,Het zat allemaal net niet mee. De jongens verdienen wel een compliment want ze hebben weer goed gespeeld. Het is jammer dat de scheidsrechter de wedstrijd zo heeft beïnvloed. Heerenveen speelde ook gelijk, dus dan is het helemaal jammer dat wij geen zege haalden. Dat had eigenlijk gemoeten, want we hebben genoeg kansen gehad.”
Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Mitch Apau, Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn, Lorenzo Burnet; Jarchino Antonia (72. Daan Brinkman), Rodney Sneijder (60. Tayfun Candan), Lorenzo Ebecilio; Florian Jozefzoon (80. Attila Yildirim), Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar.