Menu

Ajax A1 dicht bij kampioenschap

De schaal en de medailles waren al aanwezig toen Ajax A1 zaterdagmiddag aantrad tegen Vitesse/AGOVV, want bij winst van Ajax en puntenverlies van Feyenoord zou het team van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot kampioen zijn. Tot een huldiging kwam het niet. Ajax won zelf weliswaar met 0-4, maar ook Feyenoord pakte drie punten.

Ajax had een kwartiertje nodig om tegenstander Vitesse/AGOVV af te tasten. Toen werd het gaatje gevonden in de defensie. De voorzet kwam van de linkerkant van Murat Yildirim en hij vond Siem de Jong, die keurig raak kopte. De Jong speelde voor de eerste keer mee bij het hoogste jeugdelftal en de speler van B1 liet zijn visitekaartje achter in de score. Want hij opende niet alleen de score, hij tekende veel later ook voor de eindstand van 0-4.

Maar tot die tijd gebeurde er nog wel het een en ander. Na de openingsgoal kreeg de thuisploeg een kans omdat de Ajax-defensie de bal slecht wegwerkte. De kans werd echter gemist. Ook Ajax kreeg nog enkele mogelijkheden, maar Sergio Zijler, Marijn Sterk en John Goossens misten het geluk.

In de tweede helft ging bijna al het verkeer richting Vitesse-doel. Een keer kreeg de thuisploeg nog een mogelijkheid maar Arends werkte de bal net naast. Daarvoor had Javier Martina al een schot gelost, maar zat de keeper er nog tussen.

Na een klein kwartiertje in de tweede helft rondde Goossens een eentwee met Jordy Brouwer succesvol af door de bal over de keeper te schieten, 0-2. Vier minuten later was Brouwer wederom een schakel in een eentwee, maar nu was Chakib Tayeb de doelpuntenmaker, 0-3. In de 68ste minuut tekende De Jong voor de eindstand van 0-4 door bij een scrimmage alert te zijn en de vierde Ajax-treffer binnen te werken.

Hoewel Ajax heer en meester was en via Mitchel Donald nog enkele kansen kreeg, bleef het 0-4. Aangezien Feyenoord nipt met 0-1 bij Excelsior won, kon de KNVB-afgevaardigde de schaal en de medailles weer terug nemen naar Zeist. Het kampioenschap is namelijk nog niet binnen. De wedstrijd die Ajax A1 donderdagavond 27 april in Rotterdam zou spelen tegen Sparta is verzet naar dinsdag 2 mei.

Opstelling Ajax A1: Marco van Duin; Vurnon Anita, Donovan Slijngard (78. Ivo de Heus), Jan Vertonghen (64. Gregory van der Wiel), Marijn Sterk; Siem de Jong (70. Mitchel Donald), Murat Yildirim (73. Marco Neuvel), John Goossens; Sergio Zijler, Javier Martina (48. Jordy Brouwer), Chakib Tayeb.