Menu
Ajax A1 door in bekertoernooi

Ajax A1 door in bekertoernooi

Ajax A1 heeft zich bij de laatste zestien ploegen geschaard in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Frank de Boer won de uitwedstrijd bij FC Utrecht A1 met 2-4 dankzij treffers van Geoffrey Castillion, Rodney Sneijder (2) en Jarchino Antonia.


,,Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen", vertelde Frank de Boer. ,,Na een moeizaam begin waarin we op het natte kunstgras veel te veel de lange bal speelden, kwamen we meer in ons spel." Dat leverde in de 25ste minuut de openingstreffer op. Rechtsback Johan Kappelhof zette met een steekpass spits Geoffrey Castillion vrij voor de keeper van FC Utrecht. Castillion schoot hard en geplaatst in de korte hoek: 0-1. Enkele minuten later leek Ajax A1 de marge te vergroten, maar de inzet van Randel Shakison uit een vrije trap belandde naast de doelman van de Utrechters op de paal.
Niet lang daarna kwam Ajax A1 alsnog op 0-2. ,,Een doelpunt uit het boekje", volgens De Boer. Ricardo van Rhijn passte over twintig meter op Rodney Sneijder, die de bal in één keer meenam langs zijn directe tegenstander. Het schot van Sneijder was geplaatst en hard en daarmee doeltreffend. ,,Het zag er misschien simpel uit, maar alles was met de goede snelheid en op maat."
Ook na rust dicteerden de Ajacieden de wedstrijd in Utrecht. Enkele kansjes werden niet benut, maar toen FC Utrecht meer risico in het spel nam en over het gehele veld één op één ging spelen, maakte invaller Jarchino Antonia 0-3. De vervanger van Florian Josefzoon snelde aan de rechterkant van het veld langs zijn bewaker om vervolgens de bal in de verre hoek te plaatsen.
,,Na die treffer sloop er wat gemakzucht in de ploeg", vond de trainer. ,,Opeens werden er moeilijke oplossingen gezocht waar makkelijke meer voor de hand lagen." Dat resulteerde in de 87ste en 90ste minuut in doelpunten voor de thuisploeg. Het slotstuk was echter alsnog voor Ajax A1 doordat wederom Sneijder doel trof in de laatste wedstrijd voor de winterstop. ,,Al met al ben ik tevreden over deze eerste seizoenshelft. We hebben maar één keer verloren en qua spel hebben we stappen gemaakt." Op 5 januari hervat Ajax A1 de training op de Toekomst.
Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison (65. Tayfun Candan); Roly Bonevacia, Tom Overtoom (65. Mitch Apau), Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (46. Jarchino Antonia), Geoffrey Castillion (75. Attila Yildirim), Marvin Zeegelaar (46. Lorenzo Ebicilio).