Menu
Ajax A1 door in NextGen Series

Ajax A1 door in NextGen Series

Ajax A1 heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de NextGen Series. Het team van Alfons Groenendijk en Kenneth Perez speelde een uitwedstrijd bij de Engelse grootmacht Chelsea FC. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De laatste uitwedstrijd in de groepsfase van de NextGen Series werd vooraf groot gebracht. Op de officiële website van de ‘mini-Champions League’ werd gesproken over dé clash tussen de beste teams van het prestigieuze voetbaltoernooi. Zowel Ajax als Chelsea hadden de punten hard nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Door het gelijkspel woensdagavond tegen The Blues en het feit dat Ajax een beter doelsaldo heeft, zijn de A-junioren zeker van plaatsing voor de volgende ronde.

Het team van Alfons Groenendijk en Kenneth Perez startte sterk aan het duel in het stadion van Aldershot Town FC. Groenendijk en Perez bleven in aanloop naar de belangrijke wedstrijd hameren op het belang van ‘het eigen spel spelen’. Dat is wat de A-junioren ook deden tegen het (fysiek) sterke Chelsea. De Engelsen kwamen in de beginfase van het duel via een vrije trap van Lewis Baker dichtbij het doel van Mickey van der Hart, maar een echte kans kon het niet genoemd worden. De Amsterdammers hadden daarentegen goede kansen via onder andere Queensy Menig, die goed opkwam en de bal net te hard schoot waardoor het naast het doel eindigde. Maar ook Lesley de Sa liet zijn voeten goed spreken. Vanuit een een-tegen-een situatie met keeper Jamal Blackman schoot de buitenspeler maar net in handen van de Engelse sluitpost. Ook bediende hij Lucas Andersen fraai, waarna de Deen net over doel kopte. Blackman werkte een kleine kans van Kenny Tete even later weg, waarna de Ajax A-junioren een hoekschop toegekend kregen. Een scrimmage vlak voor het doel van de thuisploeg leverde ook geen doelpunt op.

Alfons Groenendijk is tevreden over het gelijkspel tegen Chelsea FC. Alfons Groenendijk is tevreden over het gelijkspel tegen Chelsea FC.

In de tweede helft werd het sterke, aanvallende spel voorgezet door Ajax. De Amsterdammers bleven druk zetten op de tegenstander en creëerden zeker vier á vijf fraaie kansen via onder meer Andersen en De Sa, die een constante dreiging was voor de Engelsen. ,,We hebbenen een paar momenten gehad waar we dachten ‘en nu valt het doelpunt’, maar dat gebeurde maar niet’’, sprak trainer Groenendijk na afloop. ,,We hadden genoeg kansen om te scoren, maar we maakten geen gebruik van die mogelijkheden. Dat is het enige minpuntje, want verder hebben we echt uitstekend gespeeld. Dit was een wedstrijd op een hoog niveau. We hebben weinig weggegeven, we hebben gedomineerd en heel volwassen gespeeld. Chelsea is een fysiek sterke ploeg, maar wij domineerden de hele wedstrijd.’’

De trainer had ook nog lovende woorden voor zijn spelers. ,,Mickey van der Hart gaf veel rust achterin, Xandro Schenk deed het uitstekend in het centrum, maar ook Kenny Tete speelde goed als rechtsback. Fabian Sporkslede was heel goed. Eigenlijk ben ik tevreden over iedereen '', ging de coach verder. ,,Wij hebben ons spel gespeeld en het goed gedaan.’’

De A1 kan nog eerste worden in de poule als de laatste groepswedstrijd, tegen Chelsea, winnend wordt afgesloten.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Xandro Schenk, Bas Kuipers, Fabian Sporkslede, Lesley de Sa, Branco van der Boomen (79. Tom Noordhoff), Queensy Menig (58. Sheraldo Becker), Djavan Anderson, Lucas Andersen.

Wissels: Peter Leeuwenburgh, Sinan Keskin, Darren Rosheuvel, Jordy Bitter, Nick de Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst