Menu
Ajax A1 eenvoudig langs Brabant United

Ajax A1 eenvoudig langs Brabant United

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen Brabant United met 0-4 gewonnen. Ashraf El Mahdioui, Adham El Idrissi (2x) en Pelle Clement maakten de goals. Een prima zege, zo drie dagen voor de topper in de UEFA Youth League tegen Barcelona.

,,Het was niet heel sprankelend", zei coach Frank Peereboom. ,,Maar voor de fase waarin we nu zitten, denk ik dat we heel tevreden kunnen zijn. Met het oog op dinsdag hebben we Donny van de Beek vandaag rust gegeven. Vaclav Cerny en Abdel Nouri hebben ook geen volle wedstrijd gespeeld. Ondanks die aanpassingen in het team, boeken we een relatief eenvoudige zege."

Bij rust stond Ajax al met 0-2 voor. Ashraf El Mahdioui opende binnen tien minuten de score met een afstandschot. In de 34e minuut maakte Adham El Idrissi op aangeven van Vince Gino Dekker de 0-2. Twintig minuten voor tijd werd Abdelhak Nouri in het veld gebracht en hij liet alvast zien in goede vorm te steken voor 'Barça-uit'. Eerst stuurde hij El Idrissi weg, die de 0-3 maakte. En ook bij de 0-4 van Pelle Clement, was de voorbereiding van Nouri. ,,Zijn rendement wordt steeds hoger", zegt Peereboom. ,,Niet alleen bij ons, maar ook bij Oranje. Hij scoort meer en geeft steeds vaker beslissende assists."

Ajax A1 reist maandag met een goed gevoel af naar Catalonië voor de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Barcelona. Peereboom ,,Ik denk dat we kwalitatief een heel goede groep hebben. Barcelona is een voetballende tegenstander, die zich voor eigen publiek graag wil laten zien. Maar dat ligt ons juist wel goed. Dan krijg je de ruimte om kansen te creëren. Wij houden vast aan onze eigen filosofie en willen ons eigen spel spelen. We willen met iets thuiskomen, het liefst met drie punten."

Scoreverloop: 8. Ashraf El Mahdioui 0-1, 34. Adham El Idrissi 0-2, 75. Adham El Idrissi 0-3, 86. Pelle Clement 0-4

Ajax A1: Stan van Bladeren; Damil Dankerlui, Terry Lartey Sanniez, Leon Bergsma, Mauro Savastano; Melvin Vissers (70. Abdelhak Nouri), Ashraf El Mahdioui (Shaquill Sno) , Vaclav Cerny (46. Ezra Walian); Pelle Clement, Adham El Idrissi, Vince Gino Dekker.

Tekst en foto: Ajax.nl