Menu
Ajax A1 en ADO A1 in balans

Ajax A1 en ADO A1 in balans

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag A1 zaterdag met 1-1-gelijkgespeeld. In de Hofstad opende Queensy Menig de score voor rust. De rechtsbuiten sloeg halverwege de eerste helft toe met een kopbal in de kruising. Een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte ADO Den Haag de gelijkmaker.

Namens de Hagenaars was Tyrone Ehuehi trefzeker. De gelijkmaker viel in de 77ste minuut, kort nadat El Azouzi zijn kans had overgeschoten. In het vervolg hadden de Ajacieden nog dertien minuten plus maar liefst elf minuten extra tijd om orde op zaken te stellen. De extra tijd werd bijgetrokken vanwege vele wissels, blessurebehandelingen plus (vooral) de talloze momenten waarbij ballen moesten worden teruggehaald die door de straffe wind op de bijvelden waren beland.

Beide ploegen hadden het bij vlagen lastig met de stormachtige weersomstandigheden. ,,De wind had behoorlijk invloed op het spel'', blikte Ajax A1-trainer Orlando Trustfull terug. ,,Toch lieten we ook goede omschakelmomenten zien. In de slotfase was het pompen of verzuipen voor ADO. Toch is het dan natuurlijk waken voor ballen die voor ons verkeerd vallen. De gelijkmaker kwam ook uit een rustig schot, dat door de wind werd opgepakt en voorbij onze doelman zeilde. Maakt niet uit dat het misschien een Lucky was; hij zat erin.''

Een minuut na de Haagse gelijkmaker moest Ajax-doelman Xavier Mous zich geblesseerd laten vervangen door Indy Groothuizen. De ernst van de enkelblessure van Mous zal later blijken. In de slotfase was invaller Danny Bakker dicht bij een winnende treffer. Hij mikte zijn inzet over. Zo slaagde Ajax er niet in te winnen van de fysiek stevigere leeftijdgenoten van ADO. Trustfull zag zijn elftal eindigen met vier B-junioren in de gelederen. Adham El Idrissi maakte als B-junior zelfs zijn debuut in de A1.

Opstelling Ajax A1: Mous (78. Groothuizen); Owusu, Van Bruggen, Mirani, Lartey (81. Van Zweeden); El Mahdioui, Van de Beek, Nouri; Menig, El Azouzi (78. El Idrissi), Acolatse (61. Bakker).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst