Menu
Ajax A1 fors onderuit bij NEC/FC Oss A1

Ajax A1 fors onderuit bij NEC/FC Oss A1

Woensdag was het vooral genieten geblazen van de verrichtingen van Ajax A1 tegen de leeftijdgenoten van Schalke 04 in de UEFA Youth League. Met een 2-0-overwinning verlengde de ploeg van trainer Wim Jonk het nieuwste Europese avontuur. Drie dagen later zag de wereld er heel anders uit voor het vlaggenschip van de jeugdopleiding. NEC/FC Oss A1 was met 3-0 te sterk.

,,Met de omschakeling van een Europees naar een nationaal duel moet je ook leren omgaan’’, blikte Jonk terug op de 3-0-nederlaag. Vooraf, tijdens de warming-up, bespeurde de Volendammer al een gebrek aan scherpte in zijn groep. ,,Zoiets ligt aan jezelf. Het gaat erom hoe je zelf zo’n wedstrijd benadert. Wat dat betreft bood de wedstrijd tegen NEC/FC Oss zeker een leermoment.’’

Het duel met NEC/FC Oss bood de ploeg van Wim Jonk zeker qua overschakelen een leermoment.
Het duel met NEC/FC Oss bood de ploeg van Wim Jonk zeker qua overschakelen een leermoment.

De Amsterdammers hebben het in de historie vaker lastig met de (vaak) fysieke speelwijze van de Gelderlanders. Ajax A1 incasseerde al na 11 minuten de eerste tegentreffer. Uit een vrije trap tekende Tim Waterink voor de 1-0. Kort voor de rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Thijmen Goppel mocht een rush maken over 40 meter, waarbij hij onderweg enkele Ajacieden passeerde. ,,Een mooie goal’’, oordeelde Jonk. ,,Alleen wisten wij de speler dus niet af te stoppen.’’

Na rust had Kasper Dolberg zijn ploeg dichter bij NEC/FC Oss kunnen brengen. De inzet van de Ajacied eindigde op de paal. ,,We bleven het lastig houden met de fysieke strijd van de opponent. Ook in verdedigend opzicht hadden zij veel lengte. Wij speelden het zelf niet slim door te vaak een hoge bal naar voren te sturen.’’ In de negentigste minuut gaf invaller Jaïr Silva de genadeklap: 3-0. Het werd voor de Ajacieden zodoende een wedstrijd om snel te vergeten.

Opstelling Ajax A1:

Jeffrey de Lange; Teun van Zweeden, Deyovaisio Zeefuik (56. Dragi Gudelj), Leon Bergsma, Conner Blöte; Carel Eiting, Dani de Wit, Noussair Mazraoui (64. Kaj Sierhuis), Kasper Dolberg, Ezra Walian (76. Reda Boultam), Vince Gino Dekker.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Boven: Ajax.nl/Louis van de Vuurst. Middelste: Ajax.nl/Gerard van Hees