Menu

Ajax A1 gedeeld eerste na goede overwinning

Door een 6-1 zege op Twente/Heracles heeft de A1 van Ajax zaterdagmiddag de eerste plaats bereikt in de competitie. Die moeten de Amsterdammers wel delen met Feyenoord. Jeffrey Sarpong nam met drie treffers de helft van de productie voor zijn rekening.

In de eerste helft beek al dat Ajax sterker was dan de thuisploeg. Het duurde evenwel een half uur eer het overwicht in doelpunten werd uitgedrukt. Jeffrey Sarpong maakte de 1-0 na een goede solo-actie, een minuut voor rust verdubbelde hij zelf de voorsprong door een goede voorzet van Sergio Zijler van de rechterkant binnen te koppen. Twente had daar enkele kansen tegenover gezet, maar wist het doel niet te treffen.

Na rust kwamen de Amsterdammers goed op stoom. John Goossens scoorde in de vijftigste minuut Ajax' derde, de jeugdinternational schoot van afstand in de uiterste hoek. Enkele minuten later gaf Rydell Poepon de bal goed mee aan Zijler, die beheerst de 4-0 maakte.

Pas daarna kon Twente iets terugdoen. Donovan Slijngard kreeg een bal tegen zijn hand in het zestienmetergebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Julius Wille, spits van Twente, liet zich deze buitenkans niet ontzeggen en redde de spreekwoordelijke eer voor zijn team.

Ajax liet zich niet uit het veld slaan en ging door met scoren. Jan Vertonghen gaf twintig minuten voor tijd de bal mee aan John Goossens die van afstand uithaalde: 5-1. Jeffrey Sarpong bepaalde de eindstand enkele minuten later op 6-1, toen hij een voorzet van Javier Martina, die teruglegde op zijn teamgenoot, goed inschoot.

Poepon had de score nog kunnen verhogen. Martina slalomde enkele minuten voor tijd door de verdediging van Twente en verdiende een penalty. Poepon wilde echter te mooi scoren en zag zijn lobje over de keeper op de lat belanden.

Omdat de concurrentie punten verspeelde, Feyenoord speelde gelijk en Heerenveen verloor, staat Ajax nu op bovenaan, een plek die gedeeld moet worden met de Rotterdammers.